Διαμαρτυρίες για την παρουσία ακροδεξιών εκδοτών στην Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας
Διαμαρτυρίες για την παρουσία ακροδεξιών εκδοτών στην Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας

Διαμαρτυρίες για την παρουσία ακροδεξιών εκδοτών στην Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας

Η Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας, στη Γερμανία, άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη, με περίπου 400 διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την παρουσία ακροδεξιών εκδοτικών οίκων, ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα τη γερμανική κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

«Δεν θα δεχτούμε να διαδίδονται οι ακροδεξιές ιδεολογίες στην έκθεση βιβλίου» δήλωσε στην Deutsche Welle ο Ρενέ Άρνσμπουργκ, εκ των επικεφαλής μιας εκστρατείας που υποστηρίζεται από 70 περίπου εκδοτικούς οίκους της Γερμανίας για την απαγόρευση της ακροδεξιάς προπαγάνδας, Ο ίδιος εξήγησε πως δεν είναι ένα θέμα απαγόρευσης, αλλά αντίστασης σε μια κατάσταση. «Δεν θέλουμε να κάνουμε σκηνή, γιατί αυτό θα βοηθούσε μόνο τους ακροδεξιούς εκδότες που τις εκμεταλλεύονται για να παρουσιαστούν ως θύματα. Θέλουμε να έχουμε μια πολιτική συζήτηση και να μιλήσουμε με τους επισκέπτες της έκθεσης» πρόσθεσε.

Το περασμένο φθινόπωρο, πάντως, ο Γίργκεν Μπος, διευθυντής της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης, είχε ξεκαθαρίσει πως νομικά είναι ανέφικτο να αποκλειστούν οι ακροδεξιοί εκδοτικοί οίκοι. «Μία ιδέα δεν εξαφανίζεται απλά επειδή κάποιος την απαγόρευσε» σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ αντίστοιχη είναι και η θέση του Χάινριχ Ρίτμιλερ, προέδρου της Ένωσης Γερμανών Εκδοτών και Βιβλιοπωλών: «Αν θέλουμε να πάρουμε στα σοβαρά την ελευθερία έκφρασης, πρέπει να επιτρέψουμε αυτούς των οποίων τις απόψεις και τις αξίες δεν μοιραζόμαστε, ακόμα κι αν θεωρούμε αυτές τις απόψεις επικίνδυνες».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: