Αναζητώντας την επόμενη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με αλγόριθμους
Αναζητώντας την επόμενη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με αλγόριθμους

Αναζητώντας την επόμενη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με αλγόριθμους

Είναι γνωστό ότι κάποιες φορές οι εκδοτικοί οίκοι αποτυγχάνουν να προβλέψουν την αποτυχία ενός βιβλίου, απορρίπτοντας έργα που στο μέλλον αποδεικνύονται «χρυσωρυχεία» – χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που απέρριψαν πάνω από δέκα εκδοτικοί οίκοι πριν τελικά κυκλοφορήσει. Θα μπορούσε άραγε ένα λογισμικό να το κάνει αυτόματα και με μεγαλύτερη επιτυχία;

Αυτό σκέφτηκε ο 28χρονος προγραμματιστής Ali Albazaz, ο οποίος το 2015 δημιούργησε την Inkitt, μια ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε περίπου 60.000 έργα ανεξάρτητων συγγραφέων. Ένας αλγόριθμος εξετάζει όλα τα δεδομένα γύρω από την αλληλεπίδραση των περίπου 300.000 χρηστών του με το κάθε έργο (τι ώρες διαβάζεται, πόσοι το παρατάνε πριν το τελειώσουν, σε ποια μέσα και πώς το διαμοιράζονται, και άλλα πολλά), και με βάση τα στοιχεία αυτά προτείνει τα έργα εκείνα που θεωρεί ότι έχουν προοπτικές να γίνουν εμπορικές επιτυχίες. Στη συνέχεια η Inkitt τα εκδίδει σε μορφή e-book, audiobook ή τυπωμένα. Πέρυσι η Inkitt εξέδωσε περίπου 50 βιβλία.

«Η διαδικασία λήψης αποφάσεων στους μεγάλους εκδοτικούς οίκους μπορεί να είναι πολύ τυχαία και τείνουν να προτιμούν τους καθιερωμένους συγγραφείς, δήλωσε στο Bloomberg o Albazaz, τονίζοντας πως αυτό που θέλει μέσω της Inkitt είναι να ανακαλύψει την επόμενη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ή τον επόμενο Στίβεν Κινγκ.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: