fbpx
Μια ιστορία για τους πρόσφυγες από τη Μαλάλα Γιουσαφζάι

Μια ιστορία για τους πρόσφυγες από τη Μαλάλα Γιουσαφζάι

Μια ιστορία για τους πρόσφυγες θα διηγείται στο επόμενο βιβλίο της η βραβευμένη με Νόμπελ ακτιβίστρια υπέρ της μόρφωσης των γυναικών, Μαλάλα Γιουσαφζάι, αντλώντας υλικό από τις δικές της εμπειρίες, αλλά και από περιγραφές που έχει ακούσει κατά τις επισκέψεις της σε κέντρα διαμονής προσφύγων.

Στο βιβλίο της με τίτλο We Are Displaced, η 20χρονη σήμερα Μαλάλα Γιουσαφζάι ελπίζει να δείξει «την ανθρωπιά πίσω από τις στατιστικές».

Η Γιουσαφζάι έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν δέχτηκε επίθεση από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επειδή υποστήριζε το δικαίωμα των κοριτσιών στη μόρφωση. Επιβίωσε από την επίθεση και σε ηλικία 17 ετών έγινε ο νεότερος άνθρωπος που τιμήθηκε ποτέ με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.