fbpx
Σπάνιο βιβλίο του Κοπέρνικου πωλείται στη Νέα Υόρκη

Σπάνιο βιβλίο του Κοπέρνικου πωλείται στη Νέα Υόρκη

Ένα σπάνιο αντίτυπο του σημαντικότερου βιβλίου του αστρονόμου Νικόλαου Κοπέρνικου De Revolutionibus Orbium Coelestium (Περί των περιστροφών των ουρανίων σφαιρών) διατίθεται προς πώληση στο 58ο ετήσιο Φεστιβάλ Παλιών Βιβλίων της Νέας Υόρκης, που άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη.

Περίπου 150-200 αντίτυπα του βιβλίου βρίσκονται σε διάφορες βιβλιοθήκες, όμως εκτιμάται ότι μόλις 10-12 αντίτυπα βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά σπάνιο το συγκεκριμένο αντίτυπο, το οποίο αγόρασε ο έμπορος βιβλίων Τζόναθαν Χιλ από έναν ιδιώτη συλλέκτη στην Ισπανία τον περασμένο Νοέμβριο.

«Είναι το πιο σημαντικό βιβλίο στην ιστορία της επιστήμης και ένα από τα μεγάλα βιβλία του δυτικού πολιτισμού» τονίζει ο Χιλ.

Άλλα σπάνια βιβλία που μπορεί να βρει κανείς στο Φεστιβάλ Παλιών Βιβλίων της Νέας Υόρκης είναι μία από τις πρώτες εκδόσεις του Μικρού πρίγκιπα, που περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά σπάνιο σκίτσο και αυτόγραφο του συγγραφέα Αντουάν Σεντ Εξιπερί και μια πρώτη έκδοση του εμβληματικού βιβλίου Το δεύτερο φύλο της Σιμόν Ντε Μποβουάρ, με τις τιμές των βιβλίων που διατίθενται να κυμαίνονται από 25 δολάρια έως και 2 εκατομμύρια δολάρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.