Αποσύρεται βιβλίο για την ιστορία των μαύρων γυναικών στη μουσική της Αυστραλίας
Αποσύρεται βιβλίο για την ιστορία των μαύρων γυναικών στη μουσική της Αυστραλίας

Αποσύρεται βιβλίο για την ιστορία των μαύρων γυναικών στη μουσική της Αυστραλίας

Την απόφαση να αποσύρει από τα ράφια και να καταστρέψει τα αντίτυπα ενός βιβλίου για την ιστορία των μαύρων γυναικών στη μουσική της Αυστραλίας έλαβε ο εκδοτικός οίκος New South Books, μετά από αντιδράσεις από τις ίδιες τις γυναίκες που παρουσιάζονταν στο εν λόγω βιβλίο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο συγγραφέας του βιβλίου Deadly Woman Blues, ο δημοσιογράφος Κλίντον Γουόκερ, δεν ζήτησε τη συγκατάθεση των 99 γυναικών καλλιτεχνών που συμπεριέλαβε στην «εγκυκλοπαίδειά» του, έχει κάνει σοβαρά λάθη στα βιογραφικά του κείμενα γι’ αυτές και αρνήθηκε να τις συναντήσει όταν διαμαρτυρήθηκαν. Μάλιστα, ορισμένες από τις γυναίκες δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν καν ότι είχαν συμπεριληφθεί στο βιβλίο, μέχρι που κυκλοφόρησε.

Από την πλευρά του, ο Γουόκερ υποστηρίζει ότι απλώς ήθελε να αναδείξει ένα παραμελημένο τμήμα της μουσικής ιστορίας της Αυστραλίας, αν και παραδέχεται ότι δεν το έκανε με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ζητώντας συγγνώμη από τις γυναίκες που αισθάνονται προσβεβλημένες από λάθη τα οποία παραδέχεται πως υπάρχουν στο βιβλίο του.

«Δεν προσπάθησα να αποκρύψω αυτό που έκανα, αλλά δεν έκανα όλα τα δέοντα βήματα» δήλωσε στη Sydney Morning Herald, εκφράζοντας την ελπίδα του, με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, να ενδιαφερθούν νεαρές γυναίκες προερχόμενες από μειονότητες να ασχοληθούν με την ιστορία αυτής της μουσικής.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλίο για παιδιά βάζει τον Χίτλερ στους «μεγάλους ηγέτες»

Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση ενός ινδικού εκδοτικού οίκου να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο με «Μεγάλους Ηγέτες», απευθυνόμενο σε παιδιά, τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας φιγουράρει δίπλα σε...

ΝΕΑ
Βραχείς κατάλογοι διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2018

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους των βραβείων του για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: