Ζητούν από κρατούμενο τα χρήματα που εισέπραξε από το βιβλίο του
Ζητούν από κρατούμενο τα χρήματα που εισέπραξε από το βιβλίο του

Ζητούν από κρατούμενο τα χρήματα που εισέπραξε από το βιβλίο του

Τον Ιούλιο του 2017 ο Κέρτις Ντόκινς, ένας κρατούμενος σε φυλακές του Μίσιγκαν, εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο The Graybar Hotel, στην οποία περιγράφει τη ζωή στη φυλακή. Τώρα, η πολιτεία του Μίσιγκαν ζητά το 90% της προκαταβολής των 150.000 δολαρίων που έλαβε από τον εκδοτικό οίκο για το βιβλίο.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μίσιγκαν, ο Ντόκινς δεν δικαιούται τα χρήματα αυτά, ούτε μπορεί να τα μεταβιβάσει στην οικογένειά του, αλλά θα πρέπει να τα καταβάλει στην Πολιτεία ως πληρωμή για το κόστος της κράτησής του, καθώς το Μίσιγκαν είναι μία από τις αμερικανικές πολιτείες όπου η κυβέρνηση μπορεί να υποχρεώνει τους κρατούμενους να πληρώνουν για την κράτησή τους.

Ο Ντόκινς, που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στη διάρκεια μιας αποτυχημένης ληστείας, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο την ερχόμενη εβδομάδα, και σύμφωνα με τους New York Times θα επικαλεστεί τον ίδιο νόμο που επικαλείται η εισαγγελία, ο οποίος ορίζει ότι τα δικαστήρια πρέπει σε τέτοιες υποθέσεις να λαμβάνουν υπόψη την υποχρέωση του κρατούμενου να παρέχει οικονομική στήριξη στη σύζυγο και στα παιδιά του.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το βιβλίο που λέει στις γυναίκες του Τατζικιστάν τι να φορέσουν

Ένα βιβλίο που μοιάζει βγαλμένο από άλλες εποχές κυκλοφόρησε στο Τατζικιστάν από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, το οποίο δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το πώς πρέπει να ντύνονται σε κάθε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: