fbpx
Ο Paolo Cognetti στην Αθήνα

Ο Paolo Cognetti στην Αθήνα

Tον συγγραφέα Πάολο Κονιέτι, νικητή του Premio Strega (Premio Strega Giovani / Premio Strega 2017), υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τις Εκδόσεις Πατάκη.

Τον φημισμένο Ιταλό συγγραφέα θα συστήσει στο κοινό η Άννα Παπασταύρου, μεταφράστρια στα ελληνικά του βραβευμένου μυθιστορήματός του Τα οχτώ βουνά [Le otto montagne], το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στη Γαλλία (prix Médicis étranger) και στη Βρετανία (English Pen Translates Award).

Μετά το πέρας της ομιλίας του (στα ιταλικά με ταυτόχρονη μετάφραση), ο Πάολο Κονιέτι θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30.

Το Premio Strega [Βραβείο Στρέγκα] αποτελεί τη σπουδαιότερη λογοτεχνική διάκριση της Ιταλίας. Θεσμοθετήθηκε στα 1947, είναι ετήσιο και έχει απονεμηθεί σε πεζογράφους διεθνούς ακτινοβολίας, όπως ο Αλμπέρτο Μοράβια, ο Ουμπέρτο Έκο, ο Τσέζαρε Παβέζε κ.ά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.