«Οι ιστορίες δημιουργούν το μέλλον μας»
«Οι ιστορίες δημιουργούν το μέλλον μας»

«Οι ιστορίες δημιουργούν το μέλλον μας»

Ο Αυστραλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Morris Gleitzman αναλαμβάνει το ειδικό πόστο στην Αυστραλία για την ανάδειξη της παιδικής λογοτεχνίας (Childrens’ Laureate), και πιστεύει πως σήμερα «οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται τις ιστορίες περισσότερο από ποτέ».

«Η μεγάλη πρόκληση για τους νέους ανθρώπους σήμερα είναι να βαδίσουν προς την ενήλικη ζωή σε έναν αρκετά δύσκολο και ανησυχητικό κόσμο» δήλωσε στο δίκτυο ABC News ο συγγραφέας, προσθέτοντας ότι τα βιβλία «βοηθούν τους νεαρούς αναγνώστες να αγκαλιάσουν έναν συχνά σκοτεινό και αβέβαιο κόσμο με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα».

Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου, που θα κρατήσει για δύο χρόνια, ο Gleitzman θα ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας, με το μήνυμα: «οι ιστορίες δημιουργούν το μέλλον μας».

«Μου αρέσει να τις σκέφτομαι σαν βιταμίνες» δήλωσε, εξηγώντας: «Δεν είναι υποκατάστατο της πραγματικής εμπειρίας, αλλά επειδή είναι τόσο καλές για τους νέους ανθρώπους στο να αναπτύσσουν τη συναισθηματική εμπλοκή και την περίσκεψη και την επιμονή και την κατανόηση του πώς λειτουργούν οι στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων και πώς μαθαίνουμε από την αποτυχία, επιτρέπουν σε αυτήν την πραγματική εμπειρία να είναι πολύ πιο ικανοποιητική».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το βιβλίο που λέει στις γυναίκες του Τατζικιστάν τι να φορέσουν

Ένα βιβλίο που μοιάζει βγαλμένο από άλλες εποχές κυκλοφόρησε στο Τατζικιστάν από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, το οποίο δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το πώς πρέπει να ντύνονται σε κάθε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: