Το χειρόγραφο που ενέπνευσε 11 θεατρικά έργα του Σαίξπηρ

Το χειρόγραφο που ενέπνευσε 11 θεατρικά έργα του Σαίξπηρ

Επί χρόνια υπάρχουν συζητήσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το πώς εμπνεύστηκε τα έργα του ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Τώρα, με τη βοήθεια ενός λογισμικού που χρησιμοποιούν οι καθηγητές για να εντοπίσουν περιπτώσεις λογοκλοπής στα γραπτά των φοιτητών τους, δύο συγγραφείς ανακάλυψαν ένα μη δημοσιευμένο χειρόγραφο που πιστεύουν πως ο Σαίξπηρ είχε διαβάσει και τον επηρέασε στη συγγραφή 11 θεατρικών έργων μεταξύ τα οποία τα Βασιλιάς Ληρ, Μακβέθ, Ριχάρδος ο Τρίτος και Ερρίκος ο Πέμπτος.

Τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα με τους New York Times, περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των ερευνητών Dennis McCarthy και June Schlueter, οι οποίοι πάντως ξεκαθαρίζουν πως δεν θεωρούν ότι ο Σαίξπηρ «έκλεψε» κάποιον άλλο συγγραφέα, αλλά ότι απλώς εμπνεύστηκε από ένα χειρόγραφο με τίτλο «Μια σύντομη πραγματεία για την επανάσταση και τους επαναστάτες», το οποίο έγραψε ο Τζορτζ Νορθ, άνθρωπος της αυλής της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Είναι μια πηγή στην οποία επιστρέφει» ο Σαίξπηρ, δήλωσε ο McCarthy σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Επηρεάζει τη γλώσσα του, διαμορφώνει τις σκηνές και σε ένα βαθμό επηρεάζει τη φιλοσοφία των έργων».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: