fbpx
Το ντοκιμαντέρ «Το μυστικό ταξίδι του αγίου Βαλεντίνου» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το ντοκιμαντέρ «Το μυστικό ταξίδι του αγίου Βαλεντίνου» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών», στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου (ώρα 19:00), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ξηρουχάκη, Το μυστικό ταξίδι του αγίου Βαλεντίνου (2016, 55’), παραγωγής StoryDoc και Δήμου Λέσβου.

Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα ίχνη του προστάτη των ερωτευμένων στη Μυτιλήνη. Ποιος απόθεσε τα λείψανα του αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο; Γιατί αυτή η υπόθεση αποσιωπήθηκε για περισσότερο από έναν αιώνα; Είναι αυθεντικά τα λείψανα; Ένας αρχιεπίσκοπος, ένας ιστορικός και μια αρχαιολόγος απαντούν στα ερωτήματα ενώ βλέπουμε τις ανακαλύψεις τους σε μια ερειπωμένη εκκλησία, σε οικογενειακούς τάφους και σε ιδιωτικά αρχεία. Μέσα από την έρευνά τους οι τρεις πρωταγωνιστές ζωντανεύουν τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτικης Λέσβου στις αρχές του 20ού αιώνα.

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλ: 210 3418011, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος
Τηλ: 210 3418051 | www.piop.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.