Τα National Book Awards κάνουν άνοιγμα στα μεταφρασμένα βιβλία

Τα National Book Awards κάνουν άνοιγμα στα μεταφρασμένα βιβλία

Μια νέα κατηγορία βραβείων ανοίγουν τα αμερικανικά National Book Awards, η οποία θα αφορά σε έργα που έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και έχουν κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Το νέο βραβείο, που θα είναι το πέμπτο των National Book Awards (απονέμονται επίσης βραβεία για λογοτεχνία, μη λογοτεχνικό έργο, ποίηση και νεανική λογοτεχνία), θα απονέμεται από κοινού στον συγγραφέα του βιβλίου και στον μεταφραστή που ανέλαβε τη μετάφρασή του στα αγγλικά. Οι ξένοι συγγραφείς που γράφουν στα αγγλικά δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην κατηγορία αυτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο των National Book Awards, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού στα μεταφρασμένα βιβλία, που συχνά περνούν σε δεύτερη μοίρα τόσο από το κοινό, όσο και από τους Αμερικανούς εκδότες, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις ένα μικρό ποσοστό των βιβλίων που εκδίδονται στις ΗΠΑ είναι έργα μεταφρασμένης λογοτεχνίας.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: