fbpx
Φεβρουάριος με δύο νέες, μεγάλες εκδοτικές προσφορές από την Alpha Bank

Φεβρουάριος με δύο νέες, μεγάλες εκδοτικές προσφορές από την Alpha Bank

Δύο πολύ σημαντικές και προσεγμένες εκδόσεις προσφέρονται με μεγάλη έκπτωση στο αναγνωστικό κοινό από την Alpha Bank καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το λεύκωμα Θεόφιλος, μια συλλογή έργων του λαϊκού, αυτοδίδακτου ζωγράφου που επέλεξε και παρουσίασε το 1966 ο σπουδαίος ομότεχνός του Γιάννης Τσαρούχης. Όπως σημειώνει, ο Μυτιληναίος ζωγράφος δεν ζωγράφιζε τα πράγματα, «μα τον ενθουσιασμό που του έδωσαν», καθώς αντλούσε την έμπνευσή του από την ελληνική ιστορία και την ελληνική φύση δημιουργώντας τις ζωγραφικές του συνθέσεις με μια ιδιαίτερη, δική του τεχνική και μια πληθωρική χρωματική παλέτα που καθιστούν το έργο του λαϊκού μας ζωγράφου απολύτως αναγνωρίσιμο. Το λεύκωμα, μια γοητευτική συνάντηση δύο κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, διατίθεται σε ελληνική και αγγλική έκδοση με έκπτωση 40%, δηλαδή στην τιμή των 19,20 ευρώ.

Παράλληλα, η Alpha Bank προσφέρει με την ίδια μεγάλη έκπτωση 40% το λεύκωμα Délacroix et la Gréce, μία από τις πρώτες εκδόσεις της Ιονικής και Λαϊκής Τραπέζης της Ελλάδος, που είχε πραγματοποιηθεί το 1971 με αφορμή την 150ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται σπάνιοι πίνακες, σχετικοί με την Ελλάδα, που φιλοτέχνησε τον 19ο αιώνα ο κορυφαίος Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά. H έκδοση Délacroix et la Gréce, που φέρει τη σφραγίδα του Γάλλου συγγραφέα και εφόρου της πινακοθήκης του Λούβρου Ρενέ Ουίγκ, θα διατίθεται όλο τον Φεβρουάριο στο αναγνωστικό κοινό στην τιμή των 13,20 ευρώ.

Και οι δύο αυτές εκδοτικές προσφορές της Alpha Bank εντάσσονται στη σημαντική εκδοτική δραστηριότητα της Τράπεζας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται εκδόσεις οικονομικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, καθώς και εκδόσεις που σχετίζονται με την ιστορία της τέχνης και την αρχαία νομισματική, καλύπτοντας ποικίλες πτυχές της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Ο αριθμός των εκδόσεων ξεπερνά τους 178 τίτλους και τη διαχείρισή τους έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας.

Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στον πολιτιστικό χώρο της Τράπεζας «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, Αθήνα – με είσοδο από τη Στοά Νικολούδη), στο ηλεκτρονικό κατάστηµα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop ή κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.