fbpx
Νέο βραβείο για θρίλερ στα οποία δεν κακοποιούνται γυναίκες

Νέο βραβείο για θρίλερ στα οποία δεν κακοποιούνται γυναίκες

Ένα νέο βραβείο, το Staunch Book Prize, λανσάρει η συγγραφέας και σεναριογράφος Μπρίτζετ Λόλες, το οποίο θα απονεμηθεί «στον συγγραφέα ενός μυθιστορήματος θρίλερ στο οποίο καμία γυναίκα δεν υφίσταται σωματική βία, δεν παρενοχλείται, δεν κακοποιείται σεξουαλικά, δεν βιάζεται και δεν δολοφονείται».

Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα του βραβείου, «καθώς η βία κατά των γυναικών έχει φτάσει σε εξοργιστικά επίπεδα, το Staunch Book Prize προσκαλεί τους συγγραφείς θρίλερ να μας κρατήσουν σε αγωνία χωρίς να καταφεύγουν στα κουρασμένα παλιά κλισέ – ειδικά στους γυναικείους χαρακτήρες που κακοποιούνται σεξουαλικά (όσο κι αν είναι “απαραίτητο για την πλοκή”) ή δολοφονούνται (όσο έξυπνα κι αν γίνεται αυτό)».

Η ίδια η Λόλες αναφέρει: «Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που κουράζεται και αηδιάζει όλο και περισσότερο με τις λογοτεχνικές απεικονίσεις της βίας σε βάρος των γυναικών σε βιβλία, ταινίες και στην τηλεόραση. Αντηχεί, υπερβάλλει, μετατρέπει σε φετίχ και κανονικοποιεί αυτό που συμβαίνει στις γυναίκες στον πραγματικό κόσμο. Όμως ξέρω ότι υπάρχουν συγγραφείς που δημιουργούν συναρπαστικά και σύνθετα έργα χωρίς να καταφεύγουν εκεί».

Διόλου τυχαία, ο νικητής του πρώτου βραβείου Staunch θα ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, και θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 λιρών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.