fbpx
Βιβλία για μία δεκαετία σε ένα γενναίο κορίτσι

Βιβλία για μία δεκαετία σε ένα γενναίο κορίτσι

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η 8χρονη Sadie Aird από την πόλη Nuriootpa της Αυστραλίας διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Έκτοτε δίνει μάχη με τη νόσο, και το «όπλο» της για να διατηρήσει τη θετική της σκέψη δεν είναι άλλο από τα βιβλία.

«Ζει για τα βιβλία, χάρη σε αυτά περάσαμε από όλα τα ραντεβού με τους γιατρούς» δήλωσε η μητέρα της, Melissa. Και τώρα η μικρή Sadie θα αποκτήσει αυτό το οποίο ευχόταν: μια... ατελείωτη βιβλιοθήκη!

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Make-a-Wish έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, προσφέροντάς της τακτικά νέα βιβλία για τα επόμενα δέκα χρόνια, μέχρι να ενηλικιωθεί, ενώ θα αναδιαμορφώσει και τη βιβλιοθήκη της, ώστε να γίνει το δικό της, προσωπικό ησυχαστήριο. Έτσι, η Sadie θα συνεχίσει να έχει συντροφιά της τα βιβλία στη διάρκεια της θεραπείας της, η οποία ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 στον Ιανό της Αθήνας

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος, ας πει για την αγάπη…» Μιχάλης Γκανάς Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι,...

ΝΕΑ
Λατινοαμερικανική «αναγέννηση» στη μακρά λίστα για το International Booker

Ισχυρή παρουσία έχουν οι συγγραφείς από τη Λατινική Αμερική στη μακρά λίστα για το φετινό λογοτεχνικό βραβείο International Booker, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα άνθηση της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.