Κόβουν τα βιβλία στις φυλακές της Νέας Υόρκης

Κόβουν τα βιβλία στις φυλακές της Νέας Υόρκης

Σφοδρή κριτική δέχεται η σωφρονιστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση να εισαγάγει πιλοτικά σε τρεις φυλακές ένα νέο σύστημα για τα αντικείμενα που μπορούν να λαμβάνουν από συγγενείς και φίλους στα κελιά τους οι κρατούμενοι, στο πλαίσιο του οποίου θα είναι σχεδόν αδύνατο να πάρουν στα χέρια τους βιβλία.

Σύμφωνα με το νέο αυτό σύστημα, οι φίλοι και οι συγγενείς των κρατουμένων θα μπορούν να τους δίνουν μόνο αντικείμενα από έξι εξειδικευμένες εταιρείες, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα λαθραίων αντικειμένων που περνούν στις φυλακές. Οι επικριτές του συστήματος υποστηρίζουν ότι με την πρακτική αυτή, οι συγκεκριμένες έξι εταιρείες θα πλουτίσουν, σε βάρος των κρατουμένων και των οικογενειών τους, καθώς τα προϊόντα τους πωλούνται σε «τσιμπημένες» τιμές έναντι των περισσότερων καταστημάτων.

Όπως μάλιστα ανέφερε σε ανάρτησή της η συγγραφέας Μόλι Κράμπαπλ, «βάσει των νέων κανόνων οι κρατούμενοι στις φυλακές της Νέας Υόρκης θα μπορούν να λαμβάνουν βιβλία από πέντε διαπιστευμένους διανομείς. Προσφέρουν πέντε μυθιστορήματα της σειράς, 14 βίβλους και θρησκευτικά βιβλία, 24 βιβλία ζωγραφικής, 21 βιβλία με γρίφους, 11 βιβλία για το πώς να μάθεις κιθάρα ή σκάκι, ένα λεξικό, έναν θησαυρό. Κανένα άλλο βιβλίο δεν μπορεί να τους αποσταλεί». Η ίδια υπογράμμισε ότι τα βιβλία μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τη ζωή ενός ανθρώπου που βρίσκεται έγκλειστος, ειδικά αν είναι στην απομόνωση.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος υλοποιεί φέτος η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, προτείνοντας...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: