fbpx
Βραβεύτηκε μετά θάνατον η ποιήτρια Έλεν Ντάνμορ

Βραβεύτηκε μετά θάνατον η ποιήτρια Έλεν Ντάνμορ

Με το βρετανικό βραβείο ποίησης Costa Poetry Award τιμήθηκε η Αγγλίδα ποιήτρια Έλεν Ντάνμορ, λίγους μήνες μετά τον θάνατό της τον περασμένο Ιούνιο, σε ηλικία 64 ετών, από καρκίνο.

Η ποιητική συλλογή της Ντάνμορ με τίτλο Inside The Wave ήταν η δέκατη και τελευταία της, καθώς κυκλοφόρησε δύο μήνες πριν από τον θάνατό της, και οι κριτές την αναγνώρισαν ως ένα έργο που εξερευνά «το σύνορο ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς» και ως «μια εξαιρετική συλλογή ποιημάτων, ένα τελευταίο, μεγάλο κατόρθωμα». Μάλιστα, το τελευταίο ποίημα της Ντάνμορ, που έγραψε λίγες μέρες πριν πεθάνει, συμπεριελήφθη στη δεύτερη έκδοση της ποιητικής συλλογής.

Ο γιος της ποιήτριας, Πάτρικ Τσάρνλεϊ, δήλωσε: «Πολλά από τα ποιήματά της εδώ είναι για την ασθένειά της και για την πορεία της προς τον θάνατο, και νομίζω ότι με αυτή την έννοια είναι πολύ γενναιόδωρα ποιήματα. Δίνει πολλά, και κάποιος που είναι τόσο άρρωστος δεν δίνει πάντα. Έλεγε πως σχεδόν ποτέ δεν της είχε έρθει τόσο εύκολα η ποίηση. Σε κάποια από αυτά τα ποιήματα έλεγε ότι δεν υπήρχε γράψιμο, απλώς της ήρθαν και έπρεπε μόνο να τα καταγράψει. Προφανώς υπήρχε κάτι στενά συνδεδεμένο με τον θάνατό της και την ποίησή της».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.