fbpx
Μίνι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στο κέντρο του Καΐρου

Μίνι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στο κέντρο του Καΐρου

Μίνι βιβλιοθήκες έχουν αρχίσει να «ξεπηδούν» στο κέντρο του Καΐρου, από τις οποίες ο καθένας μπορεί να πάρει ένα βιβλίο για να το διαβάσει, με τον όρο να αφήσει και ο ίδιος εκεί ένα δικό του βιβλίο σε αντάλλαγμα, ώστε να μπορέσει να το διαβάσει κάποιος άλλος.

Το project ξεκίνησε πριν από δύο μήνες ο γνωστός Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναντέρ Ριάντ, και ο διευθυντής του προγράμματος, Λαμπίμπ Σαμίρ, δήλωσε στο Africa News ότι στόχος είναι μέσα στο 2018 να έχουν τοποθετηθεί συνολικά 8 βιβλιοθήκες στο Κάιρο. «Το αιγυπτιακό κοινό διαθέτει εκατομμύρια βιβλία. Τα βάζουν σε ράφια ή σε αποθήκες. Δυστυχώς, καταλήγουν να τα κακομεταχειρίζονται και να τα χρησιμοποιούν σαν χάρτινες συσκευασίες για ξηρούς καρπούς» σημείωσε.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί τρεις βιβλιοθήκες, οι οποίες δε φυλάσσονται και δεν επιτηρούνται, όμως παρά τους περιστασιακούς «κλέφτες», οι αναγνώστες συνήθως σπεύδουν να τις γεμίζουν τακτικά, όπως ο φοιτητής Αχμέντ Αλί. «Μου αρέσει η ιδέα της βιβλιοθήκης, παίρνοντας ένα βιβλίο και αντικαθιστώντας το. Θα ήταν επωφελές για πολλούς ανθρώπους, όχι απαραίτητα για αυτούς με οικονομικά προβλήματα. Η ιδέα είναι ότι μπορεί να αναζητώ ένα συγκεκριμένο βιβλίο, τότε μπορώ να το ανταλλάξω με ένα άλλο. Η ιδέα είναι η διασπορά της κουλτούρας» επισήμανε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.