Μίνι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στο κέντρο του Καΐρου
Μίνι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στο κέντρο του Καΐρου

Μίνι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στο κέντρο του Καΐρου

Μίνι βιβλιοθήκες έχουν αρχίσει να «ξεπηδούν» στο κέντρο του Καΐρου, από τις οποίες ο καθένας μπορεί να πάρει ένα βιβλίο για να το διαβάσει, με τον όρο να αφήσει και ο ίδιος εκεί ένα δικό του βιβλίο σε αντάλλαγμα, ώστε να μπορέσει να το διαβάσει κάποιος άλλος.

Το project ξεκίνησε πριν από δύο μήνες ο γνωστός Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναντέρ Ριάντ, και ο διευθυντής του προγράμματος, Λαμπίμπ Σαμίρ, δήλωσε στο Africa News ότι στόχος είναι μέσα στο 2018 να έχουν τοποθετηθεί συνολικά 8 βιβλιοθήκες στο Κάιρο. «Το αιγυπτιακό κοινό διαθέτει εκατομμύρια βιβλία. Τα βάζουν σε ράφια ή σε αποθήκες. Δυστυχώς, καταλήγουν να τα κακομεταχειρίζονται και να τα χρησιμοποιούν σαν χάρτινες συσκευασίες για ξηρούς καρπούς» σημείωσε.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί τρεις βιβλιοθήκες, οι οποίες δε φυλάσσονται και δεν επιτηρούνται, όμως παρά τους περιστασιακούς «κλέφτες», οι αναγνώστες συνήθως σπεύδουν να τις γεμίζουν τακτικά, όπως ο φοιτητής Αχμέντ Αλί. «Μου αρέσει η ιδέα της βιβλιοθήκης, παίρνοντας ένα βιβλίο και αντικαθιστώντας το. Θα ήταν επωφελές για πολλούς ανθρώπους, όχι απαραίτητα για αυτούς με οικονομικά προβλήματα. Η ιδέα είναι ότι μπορεί να αναζητώ ένα συγκεκριμένο βιβλίο, τότε μπορώ να το ανταλλάξω με ένα άλλο. Η ιδέα είναι η διασπορά της κουλτούρας» επισήμανε.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: