fbpx
To viral διήγημα στον «New Yorker» με το οποίο ταυτίζονται οι γυναίκες

To viral διήγημα στον «New Yorker» με το οποίο ταυτίζονται οι γυναίκες

Εντυπωσιακή επιτυχία γνώρισε στο διαδίκτυο ένα διήγημα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New Yorker και περιγράφει μια ερωτική ιστορία με άδοξο φινάλε, από την οπτική γωνία μιας νεαρής γυναίκας, με την οποία φαίνεται πως ταυτίζονται πάρα πολλές γυναίκες αναγνώστριες.

Στο διήγημα με τίτλο «Cat Person» πρωταγωνιστεί η 20χρονη φοιτήτρια Μάργκο, που γνωρίζει έναν άντρα ονόματι Ρόμπερτ, φλερτάρει μαζί του, και τελικά καταλήγει να κάνει (πολύ) κακό σεξ μαζί του, και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να τον «ξεφορτωθεί». Τελικά, η συγκάτοικός της του στέλνει ένα μήνυμα εκ μέρους της, ενημερώνοντάς τον πως η Μάργκο δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν και ζητώντας του να σταματήσει να της στέλνει μηνύματα. Το φινάλε έρχεται όταν ο Ρόμπερτ βλέπει τη Μάργκο σε ένα μπαρ και αρχίζει να την παρενοχλεί με μηνύματα.

«Τα θέματα του διηγήματος (σεξ, φύλο, ισχύς, συναίνεση) είναι θέματα που σκεφτόμουν και προσπαθούσα να γράψω εδώ και χρόνια. Δεν είναι αυτοβιογραφικό, αν και πολλές από τις λεπτομέρειες και τις συναισθηματικές νότες προέρχονται από τη ζωή, μαζεύονταν για δεκαετίες, δεν αντλήθηκαν από ένα κακό ραντεβού» δήλωσε στον New Yorker η συγγραφέας του διηγήματος, Κρίστερ Ρουπένιαν.

Το διήγημα που υπογράφει η Ρουπένιαν έχει γίνει viral, και όπως αναφέρει ο Guardian η συγγραφέας έχει ήδη συμφωνήσει με εκδοτικό οίκο της Βρετανίας για την έκδοση του πρώτου της βιβλίου στη χώρα, ενώ τη διεκδικούν και αρκετοί αμερικανικοί εκδοτικοί οίκοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.