fbpx
Η «Ιστορία του Φερδινάνδου» ξανά στα σινεμά μετά από 80 χρόνια

Η «Ιστορία του Φερδινάνδου» ξανά στα σινεμά μετά από 80 χρόνια

Ένα κλασικό παιδικό βιβλίο του 1936 μεταφέρεται και πάλι στον κινηματογράφο, σχεδόν 80 χρόνια μετά την πρώτη κλασική κινηματογραφική μεταφορά της Disney, που βραβεύθηκε με Όσκαρ το 1938.

Ο λόγος για το The Story of Ferdinand, το οποίο έγραψε το 1936 ο Munro Leaf για τον εικονογράφο και φίλο του Robert Lawson. Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί ένας ευγενικός ταύρος από την Ισπανία που προτιμά να μυρίζει λουλούδια παρά να συμμετέχει σε ταυρομαχίες. Και ακόμα και όταν καλείται να αντιμετωπίσει τον ταυρομάχο στην αρένα, προτιμά να καθίσει και να μυρίσει το άρωμα των λουλουδιών που κοσμούν τα μαλλιά των γυναικών στο κοινό.
Το βιβλίο απαγορεύτηκε στην Ισπανία και στη ναζιστική Γερμανία ως σύμβολο πασιφισμού, με τον Αδόλφο Χίτλερ να το αποκαλεί «εκφυλισμένη δημοκρατική προπαγάνδα», αν και ο ίδιος ο συγγραφέας σε συνέντευξή του στους New York Times είχε εξηγήσει πως η αποστροφή του ταύρου του προς τη βία απλώς επεδείκνυε τη δύναμη του χαρακτήρα του, και τον καθιστούσε «απλώς μΙα ανώτερη ψυχή, έναν φιλόσοφο».

Η ταινία animation Ferdinand, που βασίζεται στο βιβλίο, κυκλοφορεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Μήνας βιβλίου είναι για τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) ο Απρίλιος: την Τρίτη 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) ξεκίνησε η ενημερωτική καμπάνια για τα...

ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.