fbpx
Τα τρία βιβλία που δωρίζει στους φίλους του ο Τιμ Φέρις

Τα τρία βιβλία που δωρίζει στους φίλους του ο Τιμ Φέρις

Χριστούγεννα έρχονται, και όλο και κάποιο βιβλίο θα κάνουμε δώρο στους δικούς μας ανθρώπους. Ο επιτυχημένος συγγραφέας και επιχειρηματίας Τιμ Φέρις, σε ένα πρόσφατο podcast, μίλησε για τα τρία βιβλία που ο ίδιος συνηθίζει να δωρίζει σε άλλους ανθρώπους.

Επιστολές στον Λουκίλιο, Σενέκας ο Νεότερος: Αυτό το βιβλίο «έχει αλλάξει τη ζωή μου τόσες φορές, ξανά και ξανά» λέει ο Φέρις, που έχει μετατρέψει τις επιστολές του Σενέκα σε ηχητικό βιβλίο. «Λατρεύω να ακούω μία επιστολή τη μέρα –είναι 10 με 20 λεπτά η καθεμιά– καθώς πηγαίνω να πάρω καφέ ή στο μετρό. Είναι ο τέλειος τρόπος να κουρδίσεις τον εαυτό σου για καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερο στρες κάθε πρωί» αναφέρει.

Αλέξης Ζορμπάς, Νίκος Καζαντζάκης: «Έχω προτείνει αυτό το ξεχωριστό βιβλίο και στο παρελθόν. Θέτει τον ενστικτώδη απέναντι στον διανοούμενο, τον απλοϊκό (λαμπρό κάποιες φορές) απέναντι σε αυτόν που σκέφτεται υπερβολικά» δηλώνει ο Φέρις, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο του Καζαντζάκη «και μια υπενθύμιση να βγαίνω έξω από το μυαλό μου».

Ο αναρριχώμενος βαρόνος, Ίταλο Καλβίνο: Αν και πρόκειται για λογοτεχνικό έργο, ο Φέρις το συστήνει και σε αυτούς που συνηθίζουν να διαβάζουν μη λογοτεχνικά βιβλία. Περιγράφει τη διαμάχη ενός νεαρού με τον πατέρα του και το πώς αυτός ανεβαίνει σε ένα δέντρο για να τον αψηφήσει και δεν κατεβαίνει ποτέ. «Είναι πολύ πιστευτό με έναν τρελό, φανταστικό τρόπο» σημειώνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.