Σχολική καμπάνια ενάντια στα φυλετικά στερεότυπα στη Βρετανία
Σχολική καμπάνια ενάντια στα φυλετικά στερεότυπα στη Βρετανία

Σχολική καμπάνια ενάντια στα φυλετικά στερεότυπα στη Βρετανία

Το υπουργείο Παιδείας της Βρετανίας στηρίζει την εκστρατεία της ομάδας για τα δικαιώματα των LGBT ατόμων Educate and Celebrate, που προωθεί την ένταξη στις σχολικές λίστες ανάγνωσης βιβλίων που αμφισβητούν τα στερεότυπα για το ανδρικό και το γυναικείο φύλο, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, σε ένα από τα προτεινόμενα βιβλία πρωταγωνιστεί ένα αρκουδάκι ονόματι Τόμας που δηλώνει πως «μέσα μου πάντα ήξερα ότι είμαι κορίτσι», ενώ σε ένα άλλο βρίσκουμε τον χαρακτήρα Τάινι, που θέτει ερωτήματα όπως: «Έχει σημασία αν είναι αγόρι ή κορίτσι; Πρέπει να επιτρέπεται να παίζει ποδόσφαιρο και να ντύνεται νεράιδα;». Άλλα βιβλία ενθαρρύνουν τα κορίτσια να ακολουθήσουν «ανδρικά»επαγγέλματα, όπως του πυροσβέστη, και τα αγόρια να μαγειρεύουν στο σπίτι.

Πάντως, ο πρόεδρος του συλλόγου Campaign for Real Education, Chris McGovern, σχολίασε, μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail: «Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις αυτών που χρησιμοποιούν και προωθούν αυτό το υλικό, αλλά είναι λάθος. Μεταδίδουν ενήλικες νευρώσεις για το φύλο σε παιδιά που δεν ενδιαφέρονται για το φύλο. Τα παιδιά δεν έχουν ζήτημα με το φύλο τους στο 99,9% των περιπτώσεων».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«ένα όνομα… ένας κόσμος»

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (Αίθουσα Εκδηλώσεων) η εκδήλωση «ένα όνομα… ένας κόσμος». Με την παραπάνω εκδήλωση θα παρουσιάσουμε σε γονείς και φίλους του...

ΝΕΑ
Η Αθήνα φοράει τα καλά της και γίνεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι από σήμερα η Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τους άξονες και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, που με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: