«Νεάπολη: ένας αρχιτεκτονικός περίπατος»: Ομιλία του Νίκου Βατόπουλου

«Νεάπολη: ένας αρχιτεκτονικός περίπατος»: Ομιλία του Νίκου Βατόπουλου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζουν ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου με θέμα «Νεάπολη: ένας αρχιτεκτονικός περίπατος». Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:30, στο πλαίσιο της ιστορικής και εικαστικής έκθεσης #NeapolisAthina: και τώρα και τότε. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, η οποία θα προλογίσει την εκδήλωση.

Η Νεάπολη, ως μία κατεξοχήν αστική γειτονιά της Αθήνας, δίνει σήμερα την εικόνα ενός αρχιτεκτονικού παλίμψηστου με πυκνή συνοχή και πλούσιο κοίτασμα αφηγήσεων. Στην ομιλία του, ο Νίκος Βατόπουλος επιδιώκει να καταδείξει την ποικιλία της αρχιτεκτονικής της Νεάπολης, την ατμόσφαιρα των δρόμων της και τη μοναδική έκφραση μιας οικείας αθηναϊκότητας. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό διαφαίνεται η δομική εξέλιξη της περιοχής, ο παλμός που ακόμα χτυπάει μέσα στα κτήρια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και τα σημεία εκείνα που κέντρισαν το ενδιαφέρον και αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης για τους διαμορφωτές της αθηναϊκής αυτής συνοικίας.

Η έκθεση #NeapolisAthina: και τώρα και τότε πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ως συνέχεια της δράσης της για τη διάσωση της Νεάπολης ως Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας. Μέσα από σπάνιο αρχείο που παραχώρησαν κρατικά και ιδιωτικά αρχεία και ιδρύματα, αναδεικνύεται το παρελθόν της Νεάπολης, ενώ με την ομαδική εικαστική έκθεση 31 σύγχρονων καλλιτεχνών που κατοικούν ή έχουν σχέση με την περιοχή, το πολιτιστικό παρόν της.

Η διάρκεια της έκθεσης, που παρουσιάζεται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης από τις 18 Οκτωβρίου, παρατείνεται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών, τηλ. 210 3680052

Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Μασσαλίας 22, Αθήνα

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ο Χάρι Πότερ και το Πορτρέτο Αυτού που Έμοιαζε σαν Ένας Μεγάλος Σωρός από Στάχτη

Μπορεί ένα πρόγραμμα υπολογιστή να γράψει ένα νέο βιβλίο της σειράς «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αυτόματα και να βγάζει νόημα; Πάντως, η εταιρεία Botnik Studios το προσπάθησε, αν και τα...

ΝΕΑ
Ο Ίβαν Σέρσεν στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη, η Πρεσβεία της Κροατίας και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό σε μια συνάντηση με τον Κροάτη συγγραφέα Ίβαν Σέρσεν, στην παρουσίαση του μυθιστορήματός του Φαύλος κύκλος,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: