fbpx
Η Ιζαμπέλ Αλιέντε βρήκε το ανίκητο καλοκαίρι της

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε βρήκε το ανίκητο καλοκαίρι της

Στη Μέση του Χειμών (In the Midst of Winter) είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος της Ιζαμπέλ Αλιέντε, ένας τίτλος εμπνευσμένος από τον Αλμπέρ Καμί, αλλά και από τον δικό της, προσωπικό «χειμώνα».

Το βιβλίο της ξεκινά με αυτήν ακριβώς τη φράση του Καμί: «Στη μέση του χειμώνα, τελικά ανακάλυψα ότι υπήρχε μέσα μου ένα ανίκητο καλοκαίρι». Όπως εξήγησε η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα San Diego Union Tribune, «βρέθηκα σε έναν χειμώνα που είχε κρατήσει ήδη δύο ή τρία χρόνια ή παραπάνω. Πήρα διαζύγιο από τον σύζυγό μου μετά από 28 χρόνια γάμου. H ατζέντισσά μου πέθανε, και κάποιοι από τους καλύτερους φίλους μου πέθαναν, και η κόρη μου πέθανε. Οπότε ένιωσα ότι βρισκόμουν σε κάποιου είδους συναισθηματικό χειμώνα».

Βρήκε όμως κι αυτή το ανίκητο καλοκαίρι της; «Το βρήκα, το βρήκα» απαντά. «Περνάω μια θαυμάσια περίοδο τώρα γιατί έχω αγάπη στη ζωή μου, ετοιμάζω ένα νέο βιβλίο, προωθώ αυτό το βιβλίο που πάει πραγματικά καλά. Όλα άλλαξαν. Το ανίκητο καλοκαίρι μου περίμενε».

Όσο για το αν το In the Midst of Winter ξεκίνησε να γράφεται στις 8 Ιανουαρίου, όπως όλα τα βιβλία της, απαντά καταφατικά. «Δεν είναι μόνο πρόληψη. Είναι και πειθαρχία. Φυσικά, ξεκίνησε σαν πρόληψη, επειδή άρχισα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο στις 8 Ιανουαρίου, και μετά το δεύτερο και το τρίτο. Όμως η ζωή μου είναι πραγματικά περίπλοκη και έχω γράψει 23 βιβλία, που όλα τα ξεκίνησα την ίδια μέρα, γιατί πρέπει να βρίσκουμε τον χρόνο, τη μοναξιά και την ησυχία να γράψουμε. Και σε μια περίπλοκη ζωή, που με τραβάνε από παντού, δεν θα είχα το χρόνο αν δεν ήμουν πολύ πειθαρχημένη. Έτσι, στις 7 Ιανουαρίου όλοι, η οικογένειά μου, η ομάδα στο γραφείο μου, γνωρίζουν ότι δεν είμαι πλέον διαθέσιμη. Και την επόμενη μέρα μπορώ πραγματικά να καθίσω και να γράψω».

(Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά, μέσα στο 2018, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.