Ένα λογοτεχνικό καφέ που «τρέχουν» δύο ισοβίτες
Ένα λογοτεχνικό καφέ που «τρέχουν» δύο ισοβίτες

Ένα λογοτεχνικό καφέ που «τρέχουν» δύο ισοβίτες

Το Book Cafe στην τουριστική πόλη Σίμλα της Ινδίας δεν μοιάζει με άλλα λογοτεχνικά καφέ που βρίσκει κανείς σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Το συγκεκριμένο καφέ το λειτουργούν ο Yograj και ο Subhas, δύο ισοβίτες, στο πλαίσιο της αναμόρφωσής τους από το τοπικό σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνται.

Οι δύο ισοβίτες περπατούν καθημερινά από τη φυλακή στο καφέ και πίσω, χωρίς αστυνομική παρακολούθηση, και σερβίρουν τους πελάτες, οι οποίοι επισκέπτονται το Book Cafe για να διαβάσουν ήσυχα τα βιβλία τους, ή κάποιο από τα 457 βιβλία που διαθέτει το κατάστημα. Τα περισσότερα από αυτά τα έχουν δωρίσει οι ίδιοι οι συγγραφείς τους, οι κάτοικοι της περιοχής ή τουρίστες. Το Book Cafe διαθέτει επίσης δωρεάν Wi-Fi, και ένα Kindle για όσους θέλουν να διαβάσουν e-books, ενώ συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις με συγγραφείς και ποιητές.

Για τον 44χρονο Subhas, που έχει ήδη περάσει 15 χρόνια στη φυλακή, το καφέ είναι ο καλύτερος χώρος για να διατηρήσει την επαφή του με τον έξω κόσμο. «Στη φυλακή αλληλεπιδρούμε μόνο με τους άλλους κρατούμενους. Το Book Cafe ήταν μια ευχάριστη αλλαγή. Κρατά το μυαλό μου απασχολημένο» δήλωσε στην εφημερίδα The Hindu.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία δεν έχουν ούτε ένα δικό τους βιβλίο

Πάνω από 750.000 παιδιά στη Βρετανία δεν έχουν ούτε ένα δικό τους βιβλίο στο σπίτι τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση National Literacy Trust, που δρα κατά του...

ΝΕΑ
Μια εμπειρία γεμάτη τεχνολογία για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ καλωσορίζει στις αίθουσές του παιδιά και γονείς σε μια διαφορετική εμπειρία γεμάτη… τεχνολογία. Σε μια σειρά κυριακάτικων δραστηριοτήτων και workshops που θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: