fbpx
Ένα γενναιόδωρο βραβείο για τον Michael Redhill

Ένα γενναιόδωρο βραβείο για τον Michael Redhill

Το καναδέζικο λογοτεχνικό βραβείο Giller απέσπασε ο συγγραφέας Michael Redhill για το βιβλίο του Bellevue Square, το οποίο συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα γενναιόδωρο έπαθλο ύψους 100.000 δολαρίων.

Στην απονομή του βραβείου, ο Redhill εμφανίστηκε έκπληκτος για τη νίκη του και ευχαρίστησε τους συγγραφείς Michael Ondaatje και Linda Spalding, που πριν από 30 χρόνια του «άνοιξαν την πόρτα τους», ενώ δήλωσε ευγνώμων για τον ενθουσιασμό και την ενθάρρυνση που έφεραν στη ζωή του.

«Η ζωή δεν σε προετοιμάζει για να πάρεις ένα τσεκ 100.000 δολαρίων και μετά να μιλήσεις ζωντανά σε ανθρώπους σε όλη τη χώρα, οπότε νομίζω ότι δεν θα θυμάμαι καν αυτό το απόγευμα σε περίπου 20 λεπτά, απλά για να προστατεύσω τον εαυτό μου» σχολίασε με χιούμορ, προσθέτοντας ότι το έπαθλο των 100.000 δολαρίων θα τον βοηθήσει πολύ με τα πενιχρά οικονομικά του.

Σημειώνεται ότι το βραβείο Giller θεσπίστηκε το 1994 από τον επιχειρηματία Jack Rabinovitch προς τιμήν της συζύγου του, Doris Giller, η οποία λάτρευε τα βιβλία και πέθανε το 1993. O Rabinovitch έφυγε τον περασμένο Αύγουστο από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 στον Ιανό της Αθήνας

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος, ας πει για την αγάπη…» Μιχάλης Γκανάς Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι,...

ΝΕΑ
Λατινοαμερικανική «αναγέννηση» στη μακρά λίστα για το International Booker

Ισχυρή παρουσία έχουν οι συγγραφείς από τη Λατινική Αμερική στη μακρά λίστα για το φετινό λογοτεχνικό βραβείο International Booker, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα άνθηση της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.