fbpx
Ο συγγραφέας του «The Martian» δεν πιστεύει ότι αξίζει να πάμε στον Άρη

Ο συγγραφέας του «The Martian» δεν πιστεύει ότι αξίζει να πάμε στον Άρη

O συγγραφέας Andy Weir έγινε γνωστός για το βιβλίο του The Martian, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Matt Damon. Στο βιβλίο αυτό περιγράφει την αποίκιση του πλανήτη Άρη από την ανθρωπότητα, μια ιδέα η οποία όμως ο ίδιος θεωρεί, για την ώρα, ότι δεν έχει νόημα.

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία για τον πρώτο ανθρώπινο οικισμό κάπου αλλού από τη Γη. Και νομίζω πραγματικά ότι αυτό θα γίνει στη Σελήνη. Αυτό θα είναι σίγουρα το πρώτο μέρος που θα αποικίσουμε εκτός της Γης» δήλωσε στο Business Insider ο Weir, που στο τελευταίο του βιβλίο, Artemis, περιγράφει έναν τέτοιο οικισμό στη Σελήνη, όπου οι άνθρωποι ζουν σε αλουμινένιες «φούσκες» οι οποίες θα τους προστατεύουν από την ακτινοβολία.

Όσο για το ενδεχόμενο η ανθρωπότητα να «προσπεράσει» τη Σελήνη και να επισκεφθεί πρώτα τον πλανήτη Άρη, θεωρεί ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο, καθώς θα ήταν πολύ πιο ακριβό και δεν θα είχε νόημα – το να καθαρίσουμε τον πλανήτη μας είναι πολύ πιο αποδοτική λύση, εξηγεί.

Όπως σημειώνει, το να «μετακομίσουμε» σε έναν άλλο πλανήτη δεν θα γίνει ως αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού της Γης, αλλά λόγω της έμφυτης τάσης του ανθρώπου να εξερευνά. Για τον Άρη, εκτιμά, η μόνη πιθανή δραστηριότητα αφορά σε κυβερνητικές βάσεις επιστημονικής έρευνας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 στον Ιανό της Αθήνας

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος, ας πει για την αγάπη…» Μιχάλης Γκανάς Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι,...

ΝΕΑ
Λατινοαμερικανική «αναγέννηση» στη μακρά λίστα για το International Booker

Ισχυρή παρουσία έχουν οι συγγραφείς από τη Λατινική Αμερική στη μακρά λίστα για το φετινό λογοτεχνικό βραβείο International Booker, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα άνθηση της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.