Ο συγγραφέας του «The Martian» δεν πιστεύει ότι αξίζει να πάμε στον Άρη

Ο συγγραφέας του «The Martian» δεν πιστεύει ότι αξίζει να πάμε στον Άρη

O συγγραφέας Andy Weir έγινε γνωστός για το βιβλίο του The Martian, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Matt Damon. Στο βιβλίο αυτό περιγράφει την αποίκιση του πλανήτη Άρη από την ανθρωπότητα, μια ιδέα η οποία όμως ο ίδιος θεωρεί, για την ώρα, ότι δεν έχει νόημα.

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία για τον πρώτο ανθρώπινο οικισμό κάπου αλλού από τη Γη. Και νομίζω πραγματικά ότι αυτό θα γίνει στη Σελήνη. Αυτό θα είναι σίγουρα το πρώτο μέρος που θα αποικίσουμε εκτός της Γης» δήλωσε στο Business Insider ο Weir, που στο τελευταίο του βιβλίο, Artemis, περιγράφει έναν τέτοιο οικισμό στη Σελήνη, όπου οι άνθρωποι ζουν σε αλουμινένιες «φούσκες» οι οποίες θα τους προστατεύουν από την ακτινοβολία.

Όσο για το ενδεχόμενο η ανθρωπότητα να «προσπεράσει» τη Σελήνη και να επισκεφθεί πρώτα τον πλανήτη Άρη, θεωρεί ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο, καθώς θα ήταν πολύ πιο ακριβό και δεν θα είχε νόημα – το να καθαρίσουμε τον πλανήτη μας είναι πολύ πιο αποδοτική λύση, εξηγεί.

Όπως σημειώνει, το να «μετακομίσουμε» σε έναν άλλο πλανήτη δεν θα γίνει ως αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού της Γης, αλλά λόγω της έμφυτης τάσης του ανθρώπου να εξερευνά. Για τον Άρη, εκτιμά, η μόνη πιθανή δραστηριότητα αφορά σε κυβερνητικές βάσεις επιστημονικής έρευνας.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Εκδοτική προσφορά από την Alpha Bank για όλο τον Δεκέμβριο

Για άλλη μια φορά, η Alpha Bank δίνει την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αποκτήσει με μεγάλη έκπτωση μια πολύ σημαντική έκδοση: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ο τόμος Το ελληνικό τραγούδι από το 1821...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: