Ο συγγραφέας του «The Martian» δεν πιστεύει ότι αξίζει να πάμε στον Άρη

Ο συγγραφέας του «The Martian» δεν πιστεύει ότι αξίζει να πάμε στον Άρη

O συγγραφέας Andy Weir έγινε γνωστός για το βιβλίο του The Martian, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Matt Damon. Στο βιβλίο αυτό περιγράφει την αποίκιση του πλανήτη Άρη από την ανθρωπότητα, μια ιδέα η οποία όμως ο ίδιος θεωρεί, για την ώρα, ότι δεν έχει νόημα.

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία για τον πρώτο ανθρώπινο οικισμό κάπου αλλού από τη Γη. Και νομίζω πραγματικά ότι αυτό θα γίνει στη Σελήνη. Αυτό θα είναι σίγουρα το πρώτο μέρος που θα αποικίσουμε εκτός της Γης» δήλωσε στο Business Insider ο Weir, που στο τελευταίο του βιβλίο, Artemis, περιγράφει έναν τέτοιο οικισμό στη Σελήνη, όπου οι άνθρωποι ζουν σε αλουμινένιες «φούσκες» οι οποίες θα τους προστατεύουν από την ακτινοβολία.

Όσο για το ενδεχόμενο η ανθρωπότητα να «προσπεράσει» τη Σελήνη και να επισκεφθεί πρώτα τον πλανήτη Άρη, θεωρεί ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο, καθώς θα ήταν πολύ πιο ακριβό και δεν θα είχε νόημα – το να καθαρίσουμε τον πλανήτη μας είναι πολύ πιο αποδοτική λύση, εξηγεί.

Όπως σημειώνει, το να «μετακομίσουμε» σε έναν άλλο πλανήτη δεν θα γίνει ως αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού της Γης, αλλά λόγω της έμφυτης τάσης του ανθρώπου να εξερευνά. Για τον Άρη, εκτιμά, η μόνη πιθανή δραστηριότητα αφορά σε κυβερνητικές βάσεις επιστημονικής έρευνας.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες»: Εργαστήρι μικρής φόρμας από τον Μισέλ Φάις

Ιστορία μιας παλάμης ή μιας ανάσας, μικρό διήγημα, bonsai stories. Κείμενα που ολοκληρώνονται σε λίγες φράσεις ή παραγράφους, με αξιοσημείωτη πύκνωση, διατηρώντας την αυτοτέλεια μιας αυθύπαρκτης...

ΝΕΑ
Βιβλίο του 18ου αιώνα έκρυβε μέσα τούφα από τα μαλλιά του Τζορτζ Ουάσινγκτον

Μια έκπληξη επεφύλασσε στους αρχειοφύλακες μιας πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης ένα δερματόδετο βιβλίο του 18ου αιώνα, καθώς μέσα σε αυτό βρήκαν μια τούφα από τα μαλλιά του πρώτου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: