fbpx
Ο βιβλιοφάγος Elon Musk

Ο βιβλιοφάγος Elon Musk

Την άγνωστη σχέση του με τα βιβλία αποκαλύπτει ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και της διαστημικής εταιρείας SpaceX, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone.

«Με μεγάλωσαν τα βιβλία. Τα βιβλία, και μετά οι γονείς μου» αναφέρει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι μέχρι τα 8 του χρόνια ζούσε με τους γονείς του στη Νότια Αφρική, όμως δεν τους έβλεπε συχνά, και στον ελεύθερο χρόνο του, υπό την (υπερβολικά) χαλαρή επίβλεψη μίας οικονόμου, διάβαζε βιβλία και κατασκεύαζε εκρηκτικά. Μάλιστα, ο θρύλος θέλει τον Musk να έχει διαβάσει ολόκληρη την εγκυκλοπαίδεια Brittanica σε ηλικία 9 ετών!

Εξάλλου, σε συνέντευξή του το 2015 στο περιοδικό Forbes, ο πατέρας του Elon Musk, Errol, είχε δηλώσει: «Ο Elon ήταν πάντα εσωστρεφής. Οπότε, εκεί που πολλοί άνθρωποι θα πήγαιναν σε ένα μεγάλο πάρτι και θα περνούσαν ωραία και θα έπιναν και θα μιλούσαν για διάφορα πράγματα όπως το ράγκμπι και τα αθλητικά, θα έβρισκες τον Elon να έχει εντοπίσει τη βιβλιοθήκη του οικοδεσπότη και να διαβάζει τα βιβλία του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 στον Ιανό της Αθήνας

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος, ας πει για την αγάπη…» Μιχάλης Γκανάς Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι,...

ΝΕΑ
Λατινοαμερικανική «αναγέννηση» στη μακρά λίστα για το International Booker

Ισχυρή παρουσία έχουν οι συγγραφείς από τη Λατινική Αμερική στη μακρά λίστα για το φετινό λογοτεχνικό βραβείο International Booker, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα άνθηση της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.