fbpx
Στάχτη 200.000 βιβλία από πυρκαγιά σε αποθήκες εκδοτικού οίκου

Στάχτη 200.000 βιβλία από πυρκαγιά σε αποθήκες εκδοτικού οίκου

Κυριολεκτικά από τις στάχτες του καλείται να αναγεννηθεί ο τοπικός εκδοτικός οίκος του Σαιντ Λούις Reedy Press, οι αποθήκες του οποίου κάηκαν ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να καταστραφούν περίπου 200.000 βιβλία.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου, που έχει κυκλοφορήσει εκατοντάδες βιβλία στα 14 χρόνια ύπαρξής του, δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, έστω κι αν χρειαστεί να ξεκινήσουν από το μηδέν.

«Έχουμε ακόμα έσοδα από πρόσφατες πωλήσεις, αλλά προφανώς αυτά θα εξαντληθούν» δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Josh Stevens, τονίζοντας πως το πλήγμα είναι βαρύ ενόψει της εορταστικής περιόδου. «Οι συγγραφείς είναι πολύ αναστατωμένοι. Θα σταθούμε πάλι στα πόδια μας για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τα βιβλία τους στην κυκλοφορία» υπογράμμισε.

Ήδη μάλιστα σχεδιάζει την ερχόμενη χρονιά να προχωρήσει κανονικά στην έκδοση περίπου 40 νέων βιβλίων. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» διαμηνύει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μάρκες, παρά την αντίθετη επιθυμία του όσο ζούσε

Πριν από τον θάνατό του, ο μεγάλος συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είχε σχεδόν ολοκληρώσει το τελευταίο του βιβλίο, το οποίο όμως «ξόρκισε» τους γιους του να σκίσουν και να μην το εκδώσουν ποτέ. Εκείνοι...

ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 στον Ιανό της Αθήνας

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος, ας πει για την αγάπη…» Μιχάλης Γκανάς Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.