fbpx
 Το Πεκίνο «λογοκρίνει» βιβλίο στην Αυστραλία

Το Πεκίνο «λογοκρίνει» βιβλίο στην Αυστραλία

Οι ανησυχίες για την αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης οδήγησαν τον εκδοτικό οίκο Allen & Unwin της Αυστραλίας στην απόφαση να μην προχωρήσει στην κυκλοφορία ενός βιβλίου για τις δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην Αυστραλία.

Στην ανακοίνωσή του, ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι, παρά τον «τεράστιο σεβασμό» που τρέφει στο πρόσωπο του συγγραφέα του βιβλίου, του ακαδημαϊκού Κλάιβ Χάμιλτον, μετά από νομικές συμβουλές αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση του βιβλίου με τίτλο Silent Invasion (Σιωπηρή εισβολή) «μέχρις ότου συγκεκριμένα ζητήματα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δικαιοσύνη αποφασιστούν». Ο ίδιος ο Χάμιλτον δεν αποδέχθηκε την απόφαση αυτή και ζήτησε να του επιστραφούν τα δικαιώματα του βιβλίου, όπως και έγινε.

«O Allen & Unwin είπε ότι ανησυχούσε για τα αντίποινα από το Πεκίνο μέσω διάφορων πιθανών οδών, συμπεριλαμβανομένων νομικών απειλών, ενορχηστρωμένων από το Πεκίνο, και αποφάσισαν ότι ήταν πολύ μεγάλο ρίσκο» δήλωσε ο Χάμιλτον στο δίκτυο ABC, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την εξέλιξη αυτή.

«Αυτό που βλέπουμε [...] είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος δυτικός εκδοτικός οίκος αποφάσισε να λογοκρίνει υλικό για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα στη χώρα του» υποστήριξε ο Χάμιλτον, προσθέτοντας: «Το βιβλίο έχει τεράστιο δημόσιο ενδιαφέρον, περιμένω πως θα πάει πολύ καλά, και καθώς εμείς οι Αυστραλοί ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εκβιαστούμε σε σιωπή από μια αυταρχική ξένη δύναμη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.