fbpx
Μυστήρια και σεξουαλικά σκάνδαλα στο Βατικανό

Μυστήρια και σεξουαλικά σκάνδαλα στο Βατικανό

Απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο Βατικανό δημοσιοποιεί στο βιβλίο του Original Sin ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζιανλουίτζι Νούτσι, ο οποίος πέρυσι αθωώθηκε από δικαστήριο για τις προηγούμενες αποκαλύψεις του για το Βατικανό (τα λεγόμενα Vatileaks).

Ο Νούτσι επικαλείται τη μαρτυρία ενός νεαρού από την Πολωνία που αποκαλύπτει ότι ο συγκάτοικός του στο ιεροδιδασκαλείο του Βατικανού για παιδιά και νέους έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ιεροσπουδαστή, ο οποίος συχνά τον επισκεπτόταν στον κοιτώνα του τις νύχτες, και εκείνος «αισθανόταν υποχρεωμένος να το υποστεί». Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο συγκάτοικός του υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον κοιτώνα όταν επιχείρησε να μιλήσει στις αρχές του Βατικανού για το συμβάν.

Ο δράστης επέβαλε «μια μορφή ισχύος και απειλής» στους νεαρούς σπουδαστές και τους υπέβαλε σε bullying και σεξουαλικές πράξεις, αναφέρει το βιβλίο, με την άδεια του θύματος.

«Δεν κατηγορώ τους ιερείς που είναι ομοφυλόφιλοι. Όλο αυτό είναι μια τεράστια υποκρισία: στη διάρκεια της μέρας αυτοί οι άνθρωποι είναι ομοφοβικοί, τη νύχτα ξεχύνονται στα γκέι μπαρ» λέει ο Πολωνός νεαρός, που δηλώνει επίσης ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το βιβλίο ερευνά επίσης τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Εμανουέλα Ορλάντι, κόρης ενός υπαλλήλου του Βατικανού, το 1983.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.