Στα ράφια ξανά ο Πάντινγκτον, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του δημιουργού του

Στα ράφια ξανά ο Πάντινγκτον, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του δημιουργού του

Τον Ιούνιο του 2018, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του δημιουργού του, Μάικλ Μποντ, ο Πάντινγκτον το αρκουδάκι, αγαπημένος ήρωας πολλών παιδιών ειδικά στη Βρετανία, θα κάνει την εμφάνισή του στο τελευταίο βιβλίο της σειράς, Paddington at St. Paul's.

«Εργαζόταν πάνω σε αυτό πολύ λίγο πριν πεθάνει» δήλωσε στον Guardian η κόρη του Μάικλ Μποντ, Κάρεν Τζάνκελ. «Δεν είχε εικόνες, όμως υπήρχε σε χειρόγραφη μορφή και είναι υπέροχο... Διατήρησε αυτό το μαγικό άγγιγμα μέχρι το τέλος. Πάντα έπρεπε να γράφει, πάντα έτσι ήταν, σε όλη του τη ζωή».

Ο Μποντ ξεκίνησε να γράφει το 1945, όταν υπηρετούσε στον βρετανικό στρατό, όμως ο σκανταλιάρης Πάντινγκτον «γεννήθηκε» πολλά χρόνια αργότερα, το 1958, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Η έμπνευσή του, όπως αποκάλυψε αργότερα ο Μποντ, ήταν ένα αρκουδάκι που είδε στο ράφι ενός καταστήματος στο Λονδίνο τα Χριστούγεννα του 1956. Ο Μποντ το λυπήθηκε που καθόταν μόνο του στο ράφι και το αγόρασε ως δώρο για τη σύζυγό του. Επειδή ζούσε κοντά στον σταθμό Πάντινγκτον του μετρό, σκεφτόταν συχνά ότι το όνομα «Πάντινγκτον» θα ήταν καλό για κάποιον χαρακτήρα του, και τελικά το έδωσε στον αρκούδο που δημιούργησε σχεδόν κατά τύχη: όπως λέει η κόρη του, «δεν ξεκίνησε να γράψει για παιδιά με την πρώτη. Έγραφε για τη δική του ευχαρίστηση, και τελικά ανακάλυψε ότι είχε γράψει ένα παιδικό βιβλίο».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Εκδοτική προσφορά από την Alpha Bank για όλο τον Δεκέμβριο

Για άλλη μια φορά, η Alpha Bank δίνει την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αποκτήσει με μεγάλη έκπτωση μια πολύ σημαντική έκδοση: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ο τόμος Το ελληνικό τραγούδι από το 1821...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: