Οι Κινέζοι ερωτεύονται τα e-books

Οι Κινέζοι ερωτεύονται τα e-books

Εντυπωσιακό ντεμπούτο στις χρηματαγορές πραγματοποίησε η μετοχή της εταιρείας China Literature, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κινεζική επιχείρηση στην παροχή e-books, συγκεντρώνοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η China Literature θεωρείται από πολλούς ως η κινεζική απάντηση στο Kindle τηςAmazon, και παρέχει στους χρήστες της πρόσβαση σε σχεδόν 10 εκατομμύρια e-books από περισσότερους από 6 εκατομμύρια συγγραφείς. Η ανάπτυξή της είναι ταχύτατη, γεγονός που ευνοείται από τη «συμπάθεια» που τρέφουν οι Κινέζοι για τα e-books: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, πάνω από 330 εκατομμύρια Κινέζοι σήμερα διαβάζουν βιβλία σε ψηφιακές πλατφόρμες, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 20% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο λόγος για τον οποίο τα e-books είναι τόσο ελκυστικά για τους Κινέζους, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, είναι ότι υπόκεινται σε λιγότερο αυστηρή κρατική λογοκρισία σε σχέση με τις ταινίες ή τα τηλεοπτικά προγράμματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ περισσότερη ευελιξία και ελευθερία.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες»: Εργαστήρι μικρής φόρμας από τον Μισέλ Φάις

Ιστορία μιας παλάμης ή μιας ανάσας, μικρό διήγημα, bonsai stories. Κείμενα που ολοκληρώνονται σε λίγες φράσεις ή παραγράφους, με αξιοσημείωτη πύκνωση, διατηρώντας την αυτοτέλεια μιας αυθύπαρκτης...

ΝΕΑ
Βιβλίο του 18ου αιώνα έκρυβε μέσα τούφα από τα μαλλιά του Τζορτζ Ουάσινγκτον

Μια έκπληξη επεφύλασσε στους αρχειοφύλακες μιας πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης ένα δερματόδετο βιβλίο του 18ου αιώνα, καθώς μέσα σε αυτό βρήκαν μια τούφα από τα μαλλιά του πρώτου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: