Οι Κινέζοι ερωτεύονται τα e-books

Οι Κινέζοι ερωτεύονται τα e-books

Εντυπωσιακό ντεμπούτο στις χρηματαγορές πραγματοποίησε η μετοχή της εταιρείας China Literature, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κινεζική επιχείρηση στην παροχή e-books, συγκεντρώνοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η China Literature θεωρείται από πολλούς ως η κινεζική απάντηση στο Kindle τηςAmazon, και παρέχει στους χρήστες της πρόσβαση σε σχεδόν 10 εκατομμύρια e-books από περισσότερους από 6 εκατομμύρια συγγραφείς. Η ανάπτυξή της είναι ταχύτατη, γεγονός που ευνοείται από τη «συμπάθεια» που τρέφουν οι Κινέζοι για τα e-books: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, πάνω από 330 εκατομμύρια Κινέζοι σήμερα διαβάζουν βιβλία σε ψηφιακές πλατφόρμες, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 20% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο λόγος για τον οποίο τα e-books είναι τόσο ελκυστικά για τους Κινέζους, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, είναι ότι υπόκεινται σε λιγότερο αυστηρή κρατική λογοκρισία σε σχέση με τις ταινίες ή τα τηλεοπτικά προγράμματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ περισσότερη ευελιξία και ελευθερία.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Εκδοτική προσφορά από την Alpha Bank για όλο τον Δεκέμβριο

Για άλλη μια φορά, η Alpha Bank δίνει την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αποκτήσει με μεγάλη έκπτωση μια πολύ σημαντική έκδοση: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ο τόμος Το ελληνικό τραγούδι από το 1821...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: