fbpx
 Οι Κινέζοι ερωτεύονται τα e-books

Οι Κινέζοι ερωτεύονται τα e-books

Εντυπωσιακό ντεμπούτο στις χρηματαγορές πραγματοποίησε η μετοχή της εταιρείας China Literature, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κινεζική επιχείρηση στην παροχή e-books, συγκεντρώνοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η China Literature θεωρείται από πολλούς ως η κινεζική απάντηση στο Kindle τηςAmazon, και παρέχει στους χρήστες της πρόσβαση σε σχεδόν 10 εκατομμύρια e-books από περισσότερους από 6 εκατομμύρια συγγραφείς. Η ανάπτυξή της είναι ταχύτατη, γεγονός που ευνοείται από τη «συμπάθεια» που τρέφουν οι Κινέζοι για τα e-books: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, πάνω από 330 εκατομμύρια Κινέζοι σήμερα διαβάζουν βιβλία σε ψηφιακές πλατφόρμες, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 20% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο λόγος για τον οποίο τα e-books είναι τόσο ελκυστικά για τους Κινέζους, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, είναι ότι υπόκεινται σε λιγότερο αυστηρή κρατική λογοκρισία σε σχέση με τις ταινίες ή τα τηλεοπτικά προγράμματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ περισσότερη ευελιξία και ελευθερία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.