«Δημιουργώ Επαγγελματικά»: Εκπαιδευτικά εργαστήρια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

«Δημιουργώ Επαγγελματικά»: Εκπαιδευτικά εργαστήρια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η κοινωφελής εταιρεία ΑΕΛΙΑ διοργανώνουν, σε συνεργασία με τον φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων για ενήλικες, στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης επαγγελματιών του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου «Δημιουργώ Επαγγελματικά», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στόχος των τεσσάρων εργαστηρίων, που υλοποιούνται σε συνέχεια των συμβουλευτικών συζητήσεων που προηγήθηκαν στον Βόλο κατά την περίοδο Ιούλιος-Οκτώβριος 2017 είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσων έχουν κύρια ή συμπληρωματική απασχόληση στον χώρο του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από την ΑΕΛΙΑ με τη συμβολή έμπειρων επαγγελματιών στο πεδίο του design, της επαγγελματικής και οργανωσιακής ανάπτυξης.

Οι θεματικές ενότητες του κύκλου των εργαστηρίων είναι οι εξής:

-Επαγγελματική Ταυτότητα, Επαγγελματικές Σχέσεις, Επαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
-Χρηματοδότηση
-Soft Skills (Κοινωνικές Δεξιότητες) για τον Επαγγελματία
-Πελάτες-Προσέλκυση & Πωλήσεις

Καλεσμένοι του προγράμματος θα είναι οι: Γιάννης Γκίκας, industrial designer, Yannis Ghikas Design, και Μαρία Ανεστοπούλου, Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Animasyros.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις στους άξονες «Συμβουλευτική» και «Δικτύωση» του προγράμματος, συμβάλλοντας στην ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών του χώρου, στη λειτουργία μιας ενεργού κοινότητας ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών και στην ενίσχυση των δεσμών δυνητικής συνεργασίας με ειδικούς του εκάστοτε χώρου και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου (ώρα 18:00), θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας ειδική ενημερωτική δράση-workshop σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό με τίτλο «Διαμορφώνοντας Εμπειρίες Πολιτιστικού Τουρισμού». Η κυρία Ελένη Σβυριάδη θα παρουσιάσει την ιδιαίτερη πρωτοβουλία πολιτιστικού τουρισμού WeFest από τη Σκόπελο καθώς και άλλα παραδείγματα από την υπόλοιπη Ελλάδα, αναδεικνύοντας τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία εμπειριών πολιτιστικού τουρισμού. H δράση απευθύνεται σε φορείς ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη του πολιτισμού του Βόλου και της Θεσσαλίας, καθώς και σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στην ειδική συμπληρωματική δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://aelialab.gr/piop-participation/. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Δημιουργώ Επαγγελματικά» ή/και για εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην ΑΕΛΙΑ στa τηλέφωνα 6977202535 και 6973965512, καθώς και στη σελίδα «@AELIACreatives» στο facebook.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας N. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«Πνίγηκε» σε πλημμύρα σπάνια συλλογή βιβλίων του Στίβεν Κινγκ

Εδώ και 20 χρόνια ο Τζέραλντ Γουίντερς, ένας φανατικός θαυμαστής του Στίβεν Κινγκ, το είχε βάλει σκοπό της ζωής του να συλλέξει οτιδήποτε έχει σχέση με τον αγαπημένο του συγγραφέα, με απώτερο στόχο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: