fbpx
Σάλος στην Αυστραλία από βιβλίο με αναφορά στον «μογγολισμό»

Σάλος στην Αυστραλία από βιβλίο με αναφορά στον «μογγολισμό»

Την απόσυρση του τελευταίου της βιβλίου από τα ράφια ζήτησε η διάσημη στην Αυστραλία διατροφολόγος Λίμπι Γουίβερ, μετά από τον σάλο που προκάλεσε η χρήση της λέξης «μογγολισμός» για το σύνδρομο Down στο εν λόγω βιβλίο, με τίτλο What Should I Eat? (Τι πρέπει να τρώω;).

Ο όρος «μογγολισμός» ήταν πράγματι αποδεκτός μέχρι τη δεκαετία του ’80, όμως κρίθηκε προσβλητικός και υποτιμητικός, και πλέον οι επίσημα αποδεκτοί ιατρικοί όροι είναι σύνδρομο Down ή Τρισωμία 21. Ωστόσο, η Γουίβερ, που έχει εκδώσει πολλά best sellers σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, υποστηρίζει πως δεν γνώριζε όταν έγραφε το βιβλίο ότι ο όρος δεν χρησιμοποιείται πια.

«Έκτοτε μου επισημάνθηκε ότι είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται με υποτιμητικό τρόπο και λυπάμαι πάρα, πάρα πολύ για την αναστάτωση που προκάλεσα με αυτό το λάθος σε οποιονδήποτε, και ιδιαίτερα στα παιδιά με σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους» δήλωσε η Γουίβερ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον αγόρασε το βιβλίο της να το επιστρέψει και να πάρει τα χρήματά του πίσω.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.