fbpx
 Η μεγάλη αναμέτρηση της Λίσμπετ Σάλαντερ με τη δίδυμη αδελφή της

Η μεγάλη αναμέτρηση της Λίσμπετ Σάλαντερ με τη δίδυμη αδελφή της

Ο Σουηδός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ντάβιντ Λάγκερκραντς ανέλαβε πριν από δύο χρόνια το δύσκολο έργο του να συνεχίσει τη σειρά βιβλίων του εκλιπόντος συμπατριώτη του Στιγκ Λάρσον «Millenium», η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα) και έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

Ήδη ο Λάγκερκραντς έχει εκδώσει το Κορίτσι στον ιστό της αράχνης και πρόσφατα κυκλοφόρησε και το επόμενο βιβλίο, με τίτλο Το κορίτσι που διψούσε για εκδίκηση (αμφότερα κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός). Όμως έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι το τρίτο βιβλίο της σειράς θα είναι και το τελευταίο.

«Ναι, θα είναι, το έχω πει σε συνεντεύξεις. [...] Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως όταν φτάσω 70 χρονών να μου λείψει. Αλλά για μένα είναι τόσο σημαντικό να προχωρήσω, γιατί αναπτύσσομαι όταν γράφω κάτι νέο. Σέβομαι τους συγγραφείς που μπορούν να γράφουν το ίδιο βιβλίο ξανά και ξανά, αλλά εγώ δεν μπορώ» δήλωσε στο Entertainment Weekly ο Λάγκερκραντς, προσθέτοντας: «Νομίζω πως μέρος της αιτίας που το βιβλίο ήταν τόσο επιτυχημένο είναι ότι δεν το έκανα για τα λεφτά, ήταν απλά καθαρό πάθος. Ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω. Και δε θέλω να χάσω αυτήν την ενέργεια. Οπότε νομίζω ότι τρία είναι καλά. Τώρα έχω μία καλή ιστορία για το τρίτο».

Όσο για το αν έχει σκεφτεί πώς θα τελειώσει η σειρά, απαντά: «Ναι, σίγουρα. Μπορώ να σας πω αυτό που γνωρίζουμε, και αυτό που ο Στιγκ Λάρσον επινόησε, ότι η Λίσμπετ Σάλαντερ έχει μια κακιά δίδυμη αδελφή. Δεν εμφανίζεται στο δεύτερο βιβλίο μου, αλλά σίγουρα θα εμφανιστεί στο τρίτο βιβλίο. Οπότε νομίζω ότι μπορείτε να δείτε μία μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτές τις αδελφές, που πραγματικά είναι εντελώς απέναντι: η Καμίλα πήρε το μέρος του πατέρα της, και φυσικά η Λίσμπετ πήρε το μέρος της μητέρας της, του θύματος. Επομένως, θα το δούμε αυτό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.