Οι βιβλιοθήκες της Νέας Υόρκης χαρίζουν πρόστιμα στους ανήλικους αναγνώστες
Οι βιβλιοθήκες της Νέας Υόρκης χαρίζουν πρόστιμα στους ανήλικους αναγνώστες

Οι βιβλιοθήκες της Νέας Υόρκης χαρίζουν πρόστιμα στους ανήλικους αναγνώστες

Μια μοναδική ευκαιρία να «διαγράψουν» τα χρέη τους από καθυστερημένες επιστροφές βιβλίων πρόσφεραν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στους ανήλικους αναγνώστες της Νέας Υόρκης οι τρεις μεγάλες δημόσιες βιβλιοθήκες της πόλης, προσφέροντας μια ιδιότυπη «αμνηστία» άνευ όρων.

Έτσι, όλοι όσοι είναι έως και 17 ετών και είχαν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου τις κάρτες της βιβλιοθήκης τους «φορτωμένες» με πρόστιμα είδαν τις οφειλές τους να «εξαφανίζονται» και μπορούν πλέον και πάλι να δανειστούν βιβλία σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα.

Πρόκειται για μια ενέργεια με τεράστιο κόστος για τις τρεις βιβλιοθήκες, το οποίο σύμφωνα με τους New York Times ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια, καθώς περίπου 1 στις 5 ανήλικους που διαθέτουν κάρτα βιβλιοθήκης είχαν μέχρι πρότινος οφειλές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις τους ανάγκαζαν να μην μπορούν να δανειστούν πια βιβλία, ειδικά σε γειτονιές της Νέας Υόρκης με χαμηλά εισοδήματα, αφού αδυνατούσαν να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Για την κάλυψη μέρους αυτού του ποσού με το οποίο θα ζημιωθούν οι βιβλιοθήκες θα συνεισφέρει το φιλανθρωπικό ίδρυμα JPB, που δραστηριοποιείται στην ενίσχυση των κοινοτήτων με χαμηλά εισοδήματα.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Βιβλίο για παιδιά βάζει τον Χίτλερ στους «μεγάλους ηγέτες»

Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση ενός ινδικού εκδοτικού οίκου να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο με «Μεγάλους Ηγέτες», απευθυνόμενο σε παιδιά, τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας φιγουράρει δίπλα σε...

ΝΕΑ
Βραχείς κατάλογοι διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2018

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους των βραβείων του για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: