fbpx
Λύθηκε το μυστήριο των χαμένων βιβλίων στη βιβλιοθήκη του Όκλαντ

Λύθηκε το μυστήριο των χαμένων βιβλίων στη βιβλιοθήκη του Όκλαντ

α πολύ καιρό, οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης του Όκλαντ, της πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας, προβληματίζονταν από ένα ασυνήθιστο μυστήριο: διάφορα βιβλία κατά διαστήματα βρίσκονταν κρυμμένα κάτω από τραπέζια και καρέκλες ή μέσα σε καναπέδες ή τοποθετημένα σε άσχετα ράφια.

Η αρχική σκέψη τους ήταν ότι επρόκειτο για νεαρούς φαρσέρ που απλώς δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν, όμως τελικά η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική, και αποκαλύφθηκε όταν η βιβλιοθήκη συγκάλεσε μια συνάντηση με άστεγους της πόλης, και πολλοί από αυτούς παραδέχθηκαν πως επειδή δεν μπορούν να βγάλουν κάρτες μέλους, λόγω του ότι δεν έχουν διεύθυνση σπιτιού, έκρυβαν βιβλία που τους ενδιέφεραν ώστε να μπορέσουν να τα ξαναβρούν την επόμενη μέρα χωρίς να ρισκάρουν να τα χάσουν. Επίσης, άλλοι που είχαν κάρτες μέλους δεν ήθελαν να δανειστούν τα βιβλία, επειδή φοβούνταν ότι μπορεί να υποστούν ζημιές στα πρόχειρα καταλύματά τους.

«Οι άνθρωποι μπορεί να είναι άστεγοι για πολλούς διαφορετικούς λόγους, και το να είναι ευφυείς και να ενδιαφέρονται για τη λογοτεχνία δεν είναι κάτι που αποκλείεται» δήλωσε στην εφημερίδα Guardian η διευθύντρια της βιβλιοθήκης, Ρέιτσελ Ριβέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα των αστέγων είναι μεγάλο στη Νέα Ζηλανδία, όπου το 1% του πληθυσμού της χώρας εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, και ειδικά στο Όκλαντ, λόγω της δραματικής ανόδου των τιμών των ακινήτων τα τελευταία χρόνια.

Τελικά, η βιβλιοθήκη έδωσε λύση στο πρόβλημα των χαμένων βιβλίων, τοποθετώντας ένα ειδικό ράφι το οποίο είναι αποκλειστικά για αυτά τα βιβλία των άστεγων θαμώνων της, ώστε να μην κινδυνεύουν να τα χάσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 στον Ιανό της Αθήνας

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος, ας πει για την αγάπη…» Μιχάλης Γκανάς Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι,...

ΝΕΑ
Λατινοαμερικανική «αναγέννηση» στη μακρά λίστα για το International Booker

Ισχυρή παρουσία έχουν οι συγγραφείς από τη Λατινική Αμερική στη μακρά λίστα για το φετινό λογοτεχνικό βραβείο International Booker, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα άνθηση της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.