fbpx
Κουνέλλης. Μιστράλ Alpha Bank

Εκδοτική προσφορά από την Alpha Bank

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου η Alpha Bank θα προσφέρει στο κοινό το εξαιρετικό λεύκωμα Κουνέλλης. Μιστράλ (ελληνική και αγγλική έκδοση) με έκπτωση 40%, δηλαδή 24 ευρώ. H έκδοση συνόδευε την πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση του διεθνούς φήμης εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη το 1994 στο λιμάνι του Πειραιά, την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Το λεύκωμα συνιστά όχι μόνο μια άρτια παρουσίαση της εν λόγω έκθεσης –που φιλοξενήθηκε στο φορτηγό πλοίο Ιόνιον– αλλά και μια φωτογραφική μαρτυρία μέσα από την οποία αναδεικνύεται η μοναδική ποιητική, συνθετική και χωροτακτική δεινότητα του μεγάλου καλλιτέχνη που επηρέασε καθοριστικά την τέχνη του 21ου αιώνα: Ο Γιάννης Κουνέλλης υπήρξε ο θεμελιωτής του κινήματος της Arte Povera μετατρέποντας την ακαδημαϊκή αντίληψη του χώρου σε λαϊκό τοπίο μέσα από τη χρήση «ταπεινών» υλικών.

Το λεύκωμα Κουνέλλης. Μιστράλ εντάσσεται στη σημαντική εκδοτική δραστηριότητα της Alpha Bank η οποία ξεκίνησε το 1957. Περιλαμβάνει εκδόσεις οικονομικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, καθώς και εκδόσεις που σχετίζονται με την ιστορία της τέχνης και την αρχαία νομισματική, καλύπτοντας ποικίλες πτυχές της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Ο αριθμός των εκδόσεων ξεπερνά τους 170 τίτλους και τη διαχείρισή τους έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας.

Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στον πολιτιστικό χώρο της Τράπεζας «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, Αθήνα – με είσοδο από τη Στοά Νικολούδη), στο ηλεκτρονικό κατάστηµα (e-shop) www.alpha.gr/alphapolitismos ή κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.