fbpx
Η ιδιαίτερη σχέση της Μάργκαρετ Άτγουντ με τον Κάφκα

Η ιδιαίτερη σχέση της Μάργκαρετ Άτγουντ με τον Κάφκα

Με το διεθνές βραβείο Φραντς Κάφκα 2017 τιμήθηκε η Καναδή συγγραφέας, ποιήτρια και κριτικός Μάργκαρετ Άτγουντ για το σύνολο του έργου της, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πολυβραβευμένη Άτγουντ χαρακτήρισε «ιδιαίτερο» το συγκεκριμένο βραβείο, «επειδή το πρώτο δοκίμιο που έγραψα και δεν ήταν για το σχολείο ήταν για τον Φραντς Κάφκα τη δεκαετία του 1950».

«Τότε είχα διαβάσει όχι μόνο τη βιογραφία του, αλλά όλο το έργο του, και το θυμάμαι πολύ καλά» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως ο Κάφκα αποδείχθηκε προφητικός, «όχι μόνο για το ναζιστικό καθεστώς, αλλά και για τη συμπεριφορά της Σοβιετικής Ένωσης».

«Γνώρισε την καταπίεση σε αυτή τη χώρα και από τα δύο αυτά καθεστώτα, επομένως για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονταν για την ελευθερία της έκφρασης και των εκδόσεων αποτελούσε είδωλο εκείνη την εποχή» ανέφερε ακόμα.

Το βραβείο Κάφκα απονέμεται από το 2001 από τη Franz Kafka Society και μεταξύ άλλων έχει απονεμηθεί στον Ιάπωνα Χαρούκι Μουρακάμι, τον Ισραηλινό Άμος Οζ, τον Αμερικανό Φίλιπ Ροθ, τον Βρετανό Χάρολντ Πίντερ και τον Τσέχο θεατρικό συγγραφέα και πρώην πρόεδρο της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.