fbpx
Η 25χρονη instaποιήτρια με τους 1,7 εκατ. ακολούθους

Η 25χρονη instaποιήτρια με τους 1,7 εκατ. ακολούθους

Δεν είναι και το πιο συχνό φαινόμενο ένα βιβλίο ποίησης να είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις, όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Milk and Honey της Rupi Kaur, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του Amazon είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις για το 2017 μέχρι τώρα, αφήνοντας πίσω του μεταξύ άλλων το The Handmaid's Tale της Margaret Atwood και τo What Happenned της Hillary Clinton.

Η 25χρονη Καναδέζα Kaur ανήκει στο κίνημα των λεγόμενων Instapoets, ποιητών δηλαδή που έχουν αναδειχθεί μέσω του Instagram, το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα φιλόξενο για τέτοια εγχειρήματα. Τα ποιήματά της συχνά είναι εξαιρετικά σύντομα (π.χ. «Την τελευταία μέρα της αγάπης / η καρδιά μου ράγισε μέσα στο σώμα μου») και συνοδεύονται από σκίτσα.

Στο Instagram η Kaur έχει πάνω από 1,7 εκατομμύρια ακολούθους που διαβάζουν την ποίησή της, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που την απορρίπτουν, κυρίως επειδή έχει κάνει καριέρα χάρη στο Instagram.

Η ίδια έχει δηλώσει σχετικά: «Νομίζω ότι αυτό προκαλείται από αυτή την έλλειψη κατανόησης και αυτό τον φόβο του καινούριου. Επειδή έχεις μια μορφή τέχνης που είναι τόσο παραδοσιακή, όπως η ποίηση, και μετά έχεις κάτι που είναι τόσο καινούριο και μη παραδοσιακό, που ο κόσμος προσπαθεί ακόμα να το καταλάβει, όπως είναι τα social media».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.