fbpx
Πώς το δημοψήφισμα της Καταλονίας επηρεάζει τον Νταν Μπράουν

Πώς το δημοψήφισμα της Καταλονίας επηρεάζει τον Νταν Μπράουν

Τα βιβλία του Νταν Μπράουν (Κώδικας Ντα Βίντσι, Illuminati, Κόλαση κλπ.) σπάνια περνούν απαρατήρητα και συνήθως... σπάνε ταμεία όταν κυκλοφορούν. Ειδικά στις χώρες όπου εκτυλίσσονται. Κι όμως, είναι αμφίβολο αν αυτό θα συμβεί και με το Origin, το πέμπτο του βιβλίο με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον.

Το βιβλίο εκτυλίσσεται στην Ισπανία, ξεκινώντας από το μουσείο Guggenheim του Μπιλμπάο και περνώντας από τη Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης και το βασιλικό παλάτι της Μαδρίτης. Μόνο που η Ισπανία το τελευταίο διάστημα έχει άλλα, σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί, και συγκεκριμένα το ζήτημα της Καταλονίας, η οποία διεκδικεί την απόσχισή της από τη χώρα. Έτσι, ακόμα και η επίσκεψη του ίδιου του Νταν Μπράουν στη Βαρκελώνη στις 17 Οκτωβρίου φαίνεται να περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς πραγματοποιείται στη χειρότερη δυνατή χρονική περίοδο, όπου όλοι ασχολούνται με τις πολιτικές εξελίξεις.

Πάντως, είναι μάλλον βέβαιο ότι τα εμβληματικά μουσεία και αξιοθέατα που περιγράφονται στο βιβλίο θα γνωρίσουν νέες δόξες, καθώς πολλοί αναγνώστες του Origin θα θελήσουν να τα επισκεφθούν – όπως έγινε κατά το παρελθόν με το Λούβρο, όπου εκτυλίσσεται η πρώτη σκηνή του Κώδικα Ντα Βίντσι, ή με τις περιοχές της Ιταλίας και της Βρετανίας που περιλαμβάνονται στα προηγούμενα βιβλία του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.