fbpx
Η 13χρονη υποψήφια για Όσκαρ που έγραψε βιβλία για παιδιά

Η 13χρονη υποψήφια για Όσκαρ που έγραψε βιβλία για παιδιά

Στα 9 της χρόνια, η Quvenzhané Wallis έγινε η νεότερη υποψήφια για βραβείο Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού, για την ερμηνεία της ως το παιδί-θαύμα Hushpuppy στην ταινία Τα μυθικά πλάσματα του νότου. Τέσσερα χρόνια μετά, γίνεται και συγγραφέας, υπογράφοντας δύο βιβλία για παιδιά.

Τα βιβλία Shai & Emmie Star in Break an Egg και A Night Out with Mama κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ στις 3 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο Simon and Schuster και γράφτηκαν σε συνεργασία με τη συγγραφέα Nancy Ohlin. Οι ιδέες για τα βιβλία είναι της Wallis, και μάλιστα το A Night Out with Mama περιγράφει την εμπειρία της τη βραδιά των Όσκαρ, όπου είχε παραστεί στην απονομή μαζί με τη μητέρα της.

«Οι ιστορίες έχουν κάποια πράγματα που μου αρέσουν και απολαμβάνω. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες εκεί μέσα που βγαίνουν ειδικά από μένα. Σίγουρα μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να το κάνει αυτό ξανά στο μέλλον» δήλωσε σχετικά η 13χρονη.

«Το διάβασμα είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα» είχε πει εξάλλου πρόσφατα η Wallis σε συνέδριο βιβλιοπωλών στη Νέα Ορλεάνη. «Είναι κάτι που θα ήθελα όλοι να κάνουν, ειδικά οι έφηβοι στην ηλικία μου. Δεν νομίζω ότι διαβάζουμε όσο θα ’πρεπε».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.