Βραβείο διηγήματος στον Ουαλό συγγραφέα Cynan Jones

Βραβείο διηγήματος στον Ουαλό συγγραφέα Cynan Jones

Ο Ουαλός συγγραφέας Cynan Jones κέρδισε το βραβείο διηγήματος του βρετανικού δικτύου BBC με το έργο του «The Edge of the Shoal» («Η άκρη του ύφαλου»), στο οποίο διηγείται την ιστορία ενός χειριστή καγιάκ που βρίσκεται εκτεθειμένος μετά από μια καταιγίδα.

Ο συγγραφέας Jon McGregor, μέλος της κριτικής επιτροπής του βραβείου, αποθέωσε το έργο του Jones, σημειώνοντας ότι κατάφερε «κάτι αληθινά συγκλονιστικό εντός των ορίων του διηγήματος: για 6.000 λέξεις ο αναγνώστης υπάρχει μόνο στην παρούσα στιγμή, σε έναν πνευματικό χώρο όπου η ζωή δεν έχει πια τα απολύτως απαραίτητα».

«Είναι το τελειότερο διήγημα που έχω διαβάσει ποτέ και επιδρά πάνω στον αναγνώστη σαν μια εισβολή, όπως πρέπει να συμβαίνει με την καλύτερη λογοτεχνία» ανέφερε από την πλευρά της η συγγραφέας Eimear McBride, επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής.

Ο ίδιος ο Cynan Jones είχε δηλώσει για το έργο του: «Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στο διήγημα. Όλα μετράνε. Πρέπει να δημιουργήσεις συναισθήματα και κρίσεις, αντί να τις περιγράψεις. Ένα διήγημα είναι μία στιγμή, όχι ένα ταξίδι».

Το βραβείο στον 42χρονο συγγραφέα, που έχει γράψει στη λογοτεχνική του καριέρα και πέντε μυθιστορήματα, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 15.000 λιρών (περίπου 17.000 ευρώ).

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πέθανε ο Άρης Μπερλής

Πέθανε σήμερα ο μεταφραστής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Μπερλής, μία από τις πιο αξιόλογες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Ο Άρης Μπερλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1944....

ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: