fbpx
«Να κάνουμε τα βιβλία πιο ακριβά; Ναι!»

«Να κάνουμε τα βιβλία πιο ακριβά; Ναι!»

Την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι τα βιβλία έχουν γίνει πια «υπερβολικά φτηνά» εξέφρασε σε συνέδριο για τα παιδικά βιβλία η συγγραφέας και σχεδιάστρια Λόρεν Τσάιλντ, που είναι και η επίτιμη πρέσβειρα παιδικής λογοτεχνίας στη Βρετανία (Children's Laureate).

«Τα βιβλία έχουν γίνει κάπως υποτιμημένα, έχουν γίνει υπερβολικά φτηνά. Παλεύουμε για να πουλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να βγάλουν λεφτά, όμως είναι η ζωή κάποιων. Είναι το έργο τους. Ξέρω συγγραφείς που δεν αντέχουν πια οικονομικά να είναι συγγραφείς» ανέφερε η Τσάιλντ.

«Τον πρώτο καιρό που έγραφα, είχα άλλες δύο δουλειές... Πρέπει να μπορείς να συντηρήσεις τον εαυτό σου. Γίνεται υπερβολικά δύσκολο... Τα βιβλία είναι τόσο φτηνά, αν σκεφτείς πόσο χρειάζεται για να παραχθούν, πόσοι άνθρωποι εμπλέκονται – ένας καπουτσίνο κοστίζει το ίδιο. Να κάνουμε τα βιβλία πιο ακριβά; Ναι!» υποστήριξε ακόμα.

Η Τσάιλντ κάλεσε ακόμα τον κόσμο να «κοιτάξει πέρα από τα κινητά και να δει πράγματα» και ζήτησε από τους γονείς, όσο απασχολημένοι κι αν είναι, να διατηρήσουν τη «σύνδεσή» τους με τα παιδιά τους, διαβάζοντάς τους βιβλία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.