Ο πιο απλός τρόπος για να διαβάζουμε 200 βιβλία τον χρόνο

Ο πιο απλός τρόπος για να διαβάζουμε 200 βιβλία τον χρόνο

Έχετε σκεφτεί πόσο χρόνο περνάτε κάθε μέρα στα social media; Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Mediakix, ο μέσος χρήστης του Facebook, του Instagram και του Facebook Messenger ξοδεύει καθημερινά περίπου 50 λεπτά τη μέρα σε αυτά. Αν προσθέσει κανείς άλλα 40 λεπτά περίπου στο YouTube, 25 στο Snapchat και ένα ακόμα στο Twitter, το άθροισμα είναι εντυπωσιακό: Σύμφωνα με την έρευνα, περνάμε κατά μέσο όρο πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες από τη ζωή μας στα social media.

Σε ανάλυσή του στο Better Humans, ο αρθρογράφος Charles Chu επιχειρεί να «μεταφράσει» αυτό τον χρόνο σε βιβλία. Πόσα βιβλία θα μπορούσαμε να διαβάσουμε αν δεν σπαταλούσαμε αυτό τον χρόνο στο διαδίκτυο; Ο Chu κάνει απλές μαθηματικές πράξεις: Ο μέσος Αμερικανός διαβάζει με ταχύτητα έως και 400 λέξεις ανά λεπτό, και το μέσο μη λογοτεχνικό βιβλίο αποτελείται από 50.000 λέξεις. Άρα, για να διαβάσει κανείς 200 βιβλία (δηλαδή 10 εκατομμύρια λέξεις) θα χρειαστεί 417 ώρες. Πολύ λιγότερες απ’ όσες περνάμε κάθε χρόνο στα social media (608 ώρες) ή μπροστά από την τηλεόραση (1.642 ώρες).

«Ορίστε η απλή αλήθεια πίσω από το να διαβάζεις πολλά βιβλία: δεν είναι τόσο δύσκολο. Έχουμε όλο τον χρόνο που χρειαζόμαστε» γράφει ο Chu, και μας προτείνει να βρούμε ένα ήσυχο μέρος για να διαβάζουμε κάθε μέρα. «Το μόνο που χρειάζεται για να αρχίσεις να διαβάζεις πολύ περισσότερο είναι να πάρεις τον “άδειο χρόνο” που χαλάς ακολουθώντας διάσημους στο Twitter ή βλέποντας σίριαλ και να μετατρέψεις ένα μέρος του σε χρόνο ανάγνωσης» εξηγεί.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Πέθανε ο Άρης Μπερλής

Πέθανε σήμερα ο μεταφραστής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Μπερλής, μία από τις πιο αξιόλογες μορφές των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων. Ο Άρης Μπερλής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1944....

ΝΕΑ
The Athens Prize for Literature

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: