Εβδομάδα Απαγορευμένων Βιβλίων στις ΗΠΑ
Εβδομάδα Απαγορευμένων Βιβλίων στις ΗΠΑ

Εβδομάδα Απαγορευμένων Βιβλίων στις ΗΠΑ

Τα 25 της χρόνια κλείνει φέτος η Εβδομάδα Απαγορευμένων Βιβλίων, στο πλαίσιο της οποίας από το 1982 την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου διεξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες διάφορες εκδηλώσεις υπέρ της πνευματικής ελευθερίας και κατά της απαγόρευσης βιβλίων.

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, με το φετινό σύνθημα να είναι «Το Δικαίωμά μας στην Ανάγνωση», αναδεικνύοντας το τεράστιο εύρος ιδεών που μπορεί να βρει κανείς στα βιβλία, καθώς και το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν τι θα διαβάσουν.

«Η ελεύθερη κοινωνία μας εξαρτάται από το δικαίωμα στην πρόσβαση, την αξιολόγηση και την έκφραση ενός ευρέος φάσματος ιδεών. Οι απαγορεύσεις βιβλίων περιορίζουν αυτό το δικαίωμα και ενισχύουν τον διχασμό στις κοινότητες όπου συμβαίνουν. Για αυτή την Εβδομάδα Απαγορευμένων Βιβλίων ζητάμε από ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα να έρθουν κοντά και να γιορτάσουν το δικαίωμά μας στην ανάγνωση» δήλωσε ο επικεφαλής των εκδηλώσεων, Charles Brownstein.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών (ALA), ο αριθμός των αιτημάτων για απόσυρση βιβλίων από σχολεία, βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες ήταν το 2016 αυξημένος κατά 17% σε σχέση με το 2015.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Η ΕΡΤ και η Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Όλες οι ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΑ, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, Παγκόσμια ημέρα Ποίησης, «ακολουθούν» τα ίχνη των ποιητών του κόσμου. Σύγχρονοι και κλασικοί ποιητές, Έλληνες και ξένοι, η μελοποιημένη ποίηση σε όλα τα είδη...

ΝΕΑ
Δύο νέες εκδοτικές προσφορές για τον Μάρτιο από την Alpha Bank

Η Alpha Bank προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, τις εκδόσεις Η ελλαδική ναοδομία κατά τον 12ο αιώνα και Η Νέα Μονή της Χίου. Ιστορία και αρχιτεκτονική (ελληνική και αγγλική έκδοση) με έκπτωση 40%....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: