fbpx

Ένα Βιβλιόδεντρο... φύτρωσε στο Μουσείο Τσιτσάνη

Σε ένα δέντρο ακριβώς δίπλα από το Μουσείο Τσιτσάνη των Τρικάλων εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το «Βιβλιόδεντρο»: το νέο σημείο αναφοράς για το book crossing, τη συνήθεια της ανταλλακτικής «βιβλιοφαγίας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τον Δήμο Τρικκαίων.

Η συνήθεια είναι απλή: λάτρεις του βιβλίου σε καθορισμένα σημεία εναποθέτουν ένα βιβλίο δικό τους παίρνοντας κάποιο άλλο για να διαβάσουν. Στη συνέχεια μπορούν να το αφήσουν σε άλλο σημείο ανταλλαγής, σε άλλη πόλη, και να το πάρει δεύτερος αναγνώστης, που θα το αφήσει επίσης σε άλλο σημείο. Καθένας γράφει το σημείο ανταλλαγής, και το βιβλίο, όπως και η συντροφιά του διαβάσματος, ταξιδεύουν.

Αυτή την όμορφη συνήθεια, που ήδη εφαρμόζει ομάδα book crossing στα Τρίκαλα, έκανε πράξη το Μουσείο Τσιτσάνη και η αντιπρόεδρος Βασιλένα Μητσιάδη. Το δέντρο «ντύθηκε» με μια όμορφη κατασκευή του Αγγελου Πατσιατζή και τα πρώτα βιβλία τοποθετήθηκαν από τα μέλη της τρικαλινής ομάδας book crossing από το σημείο ανταλλαγής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.