fbpx
Το διάβασμα μας δίνει χρόνια

Το διάβασμα μας δίνει χρόνια

Πολλά είναι τα καλά που προσφέρουν στη ζωή μας τα βιβλία, και μεταξύ αυτών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, είναι το ότι μας... προσθέτουν χρόνια!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Yale, που δημοσιεύθηκε στο Social Science & Medicine, η ανάγνωση βιβλίων για πάνω από 3,5 ώρες κάθε εβδομάδα μπορεί να προσθέσει στη ζωή μας δύο επιπλέον χρόνια.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2004 και εξέτασε τις αναγνωστικές συνήθειες 3.635 Αμερικανών ηλικίας 50 ετών και πάνω. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: αυτοί που διάβαζαν για 3,5 ώρες ή περισσότερο κάθε εβδομάδα, αυτοί που διάβαζαν λιγότερο από 3,5 ώρες την εβδομάδα και αυτοί που δεν διάβαζαν καθόλου βιβλία.

Στη διάρκεια μιας περιόδου 12 ετών, το 33% των συμμετεχόντων που δεν διάβαζαν βιβλία απεβίωσαν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους... βιβλιοφάγους ήταν 27%. Η εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι διαβάζοντας 3,5 ώρες την εβδομάδα, μπορούμε να προσθέσουμε δύο επιπλέον χρόνια στη ζωή μας.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, το συμπέρασμα αυτό ισχύει μόνο για τα βιβλία και όχι για την ανάγνωση εφημερίδων ή περιοδικών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.