Το διάβασμα μας δίνει χρόνια
Το διάβασμα μας δίνει χρόνια

Το διάβασμα μας δίνει χρόνια

Πολλά είναι τα καλά που προσφέρουν στη ζωή μας τα βιβλία, και μεταξύ αυτών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, είναι το ότι μας... προσθέτουν χρόνια!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Yale, που δημοσιεύθηκε στο Social Science & Medicine, η ανάγνωση βιβλίων για πάνω από 3,5 ώρες κάθε εβδομάδα μπορεί να προσθέσει στη ζωή μας δύο επιπλέον χρόνια.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2004 και εξέτασε τις αναγνωστικές συνήθειες 3.635 Αμερικανών ηλικίας 50 ετών και πάνω. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: αυτοί που διάβαζαν για 3,5 ώρες ή περισσότερο κάθε εβδομάδα, αυτοί που διάβαζαν λιγότερο από 3,5 ώρες την εβδομάδα και αυτοί που δεν διάβαζαν καθόλου βιβλία.

Στη διάρκεια μιας περιόδου 12 ετών, το 33% των συμμετεχόντων που δεν διάβαζαν βιβλία απεβίωσαν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους... βιβλιοφάγους ήταν 27%. Η εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι διαβάζοντας 3,5 ώρες την εβδομάδα, μπορούμε να προσθέσουμε δύο επιπλέον χρόνια στη ζωή μας.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, το συμπέρασμα αυτό ισχύει μόνο για τα βιβλία και όχι για την ανάγνωση εφημερίδων ή περιοδικών.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Η ΕΡΤ και η Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Όλες οι ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΑ, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, Παγκόσμια ημέρα Ποίησης, «ακολουθούν» τα ίχνη των ποιητών του κόσμου. Σύγχρονοι και κλασικοί ποιητές, Έλληνες και ξένοι, η μελοποιημένη ποίηση σε όλα τα είδη...

ΝΕΑ
Δύο νέες εκδοτικές προσφορές για τον Μάρτιο από την Alpha Bank

Η Alpha Bank προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, τις εκδόσεις Η ελλαδική ναοδομία κατά τον 12ο αιώνα και Η Νέα Μονή της Χίου. Ιστορία και αρχιτεκτονική (ελληνική και αγγλική έκδοση) με έκπτωση 40%....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: