fbpx
Διπλό θεατρικό εργαστήριο με τον Δημήτρη Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault

Διπλό θεατρικό εργαστήριο με τον Δημήτρη Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault

Διπλό θεατρικό εργαστήριο με τον Δημήτρη Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault

Διπλό θεατρικό εργαστήριο, για ερασιτέχνες αλλά και για νέους ηθοποιούς, θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη σεζόν, 2017-18 στον Πολυχώρο Vault με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά.

Θεατρικό εργαστήρι: «Δουλεύοντας με έναν ρόλο»

Πώς δουλεύεις με έναν ρόλο; Πώς τον μεταφέρεις από το χαρτί στο σανίδι; Πώς από απλές λέξεις πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί παίρνει σάρκα και οστά ένας χαρακτήρας; Πώς φτιάχνεις το ψυχολογικό προφίλ ενός ήρωα; Και πόσο αυτό σε απασχολεί στην καθημερινή σου ζωή; Πόσο οι δοσμένες συνθήκες, η φαντασία, η αυτοσυγκέντρωση, η αλήθεια, η πίστη, η επικοινωνία, η προσαρμογή, ο ρυθμός, η συγκινησιακή μνήμη βοηθάνε να βρεθούμε κοντά στον χαρακτήρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε; Δημιουργούμε έναν ρόλο, αναζητώντας πάντα τη βαθύτερη αλήθεια που πρέπει να φέρει ένας ηθοποιός πάνω στην σκηνή ή είναι θέμα τεχνικής;

Εργαστήριο για ερασιτέχνες

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο χωρίς να έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Στόχος του εργαστηρίου η επαφή με τον κόσμο του θεάτρου και η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παράστασης, στο τέλος των μαθημάτων.

Εργαστήριο για νέους ηθοποιούς

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ηθοποιούς ή σπουδαστές δραματικών σχολών. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από συνέντευξη.

Κόστος Εργαστηρίων: 40 ευρώ ανά μήνα (πέντε ώρες την εβδομάδα)
Έναρξη 1 Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μαΐου
Επιλογή Ημέρας : Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή 18:00 – 23:00 και Σάββατο ή Κυριακή 12:00 – 17:00

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν. Επειδή όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, πρέπει να γίνει έγκαιρα κράτηση στο 2130356472 ή να στείλετε τα στοιχεία σας ή το βιογραφικό σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Την περασμένη σεζόν, κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας των εργαστηρίων, οι σπουδαστές ανέβασαν δύο παραστάσεις (Ιανουάριο και Ιούνιο):

1.Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, βασισμένες σε χριστουγεννιάτικα κείμενα του Τσέχοφ και του Ντοστογέφσκι, και σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν τα Χριστούγεννα τους μακριά από τα σπίτια τους. Τα έσοδα των 10 παραστάσεων δόθηκαν στην «Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.)» και στην «Κιβωτό του Κόσμου».
2. Αι δύο ορφαναί των Αδόλφου ντ’ Ενερί και Ευγένιου Κορμόν, σε διασκευή Τάκη Χρυσικάκου.

Σύντομο Βιογραφικό Δημήτρη Καρατζιά

Γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε δημοσιογραφία & δημόσιες σχέσεις, ενώ παράλληλα ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής στο Θεατρικό Εργαστήρι Παράθλαση. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη (1998) και παρακολούθησε μαθήματα συγγραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο με τον Στάθη Βαλούκο. Από το 2000 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια σαν σκηνοθέτης θεάτρου (Elizadeth, Bent, H μαμά μου πoτέ δεν πεθαίνει, Πνιγμονή, Μικρές Ιστορίες Φόνων, Marvins Room, The Curing Room), ενώ ταυτόχρονα κάνει και τις πρώτες του συγγραφικές απόπειρες (Elizadeth, Πνιγμονή, Αρκετά πια με την Αντέλα). Από το 2012 είναι ιδρυτικό μέλος (μαζί με τον Μάνο Αντωνιάδη) του Vault Τheatre Plus) και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πολυχώρου Vault (ένας εναλλακτικός Πολυχώρος στον Βοτανικό με πυρήνα του το θέατρο, με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στις δύο σκηνές του, εκθέσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ κλπ.).

 

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8΄ περίπου με τα πόδια)
Τηλ.: 213 0356472

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.