fbpx
Γκρίνια στη γενέτειρα του Ρόαλντ Νταλ

Γκρίνια στη γενέτειρα του Ρόαλντ Νταλ

101 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Ρόαλντ Νταλ, του αγαπημένου συγγραφέα με τα βιβλία του οποίου έχουν μεγαλώσει εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, και παρότι πέρυσι πάνω από 35.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το φεστιβάλ που οργανώθηκε προς τιμήν του στη γενέτειρα του Νταλ, την πόλη Κάρντιφ της Ουαλίας, ένας Ουαλός συγγραφέας, ποιητής και κριτικός υποστηρίζει πως η Ουαλία δεν έχει κάνει αρκετά για να αναδείξει την καταγωγή του Νταλ.

«Ο Νταλ είναι μία από τις λίγες προσωπικότητες που έχουμε στην Ουαλία που το όνομά της σημαίνει κάτι έξω από τη χώρα» ανέφερε στο BBC ο Πίτερ Φιντς, εξηγώντας: «Όλοι ξέρουν τον Ντίλαν Τόμας και τη σχέση του με το Σουόνσι, όλοι ξέρουν τον Ρόαλντ Νταλ, αλλά λίγοι ξέρουν τη σύνδεσή του με το Κάρντιφ, και αυτή είναι η σύνδεση που πρέπει να υπογραμμίσουμε και να συνεχίσουμε να την υπογραμμίζουμε, γιατί θα ωφελήσει τον τουρισμό στο Κάρντιφ, θα ωφελήσει τον τουρισμό στην Ουαλία».

Όπως υποστηρίζει ο Φιντς, δεν υπάρχει κανένα μέρος στην Ουαλία όπου οι επισκέπτες να μπορούν να μάθουν για τον Νταλ, πέρα από κάποιες αναμνηστικές πλάκες σε μέρη που σχετίζονται με τη ζωή του. Η πρότασή του; Να ανοίξει ένα Κέντρο Ρόαλντ Νταλ, ώστε να προσελκύσει θαυμαστές του συγγραφέα στην ουαλική πρωτεύουσα. «Αν είσαι επισκέπτης και έρθεις στο Κάρντιφ και θες να μάθεις κάτι για τον Νταλ, τι υπάρχει; Τι μπορείς να πας και να κοιτάξεις; Πού μπορείς να πας να δεις τις πρώτες εκδόσεις αντικειμένων που συνδέονται με αυτόν; Έχουμε κάνει στην Ουαλία αυτό που πάντα κάνουμε, απλά τον εξαφανίσαμε» σχολιάζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.